Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wijnaldum maakt promotie bij Al-Ettifaq na vertrek van Henderson naar Ajax

Laatste update:

Georginio Wijnaldum is de nieuwe aanvoerder van Al-Ettifaq, zo maakt de club uit Saudi-Arabië bekend via de officiële kanalen. De 33-jarige middenvelder is de opvolger van Jordan Henderson, die eerst de aanvoerdersband droeg maar vorige week overstapte naar Ajax.

Henderson stapte vorige zomer van Liverpool over naar Al-Ettifaq, dat veertien miljoen euro neerlegde voor zijn diensten. De 81-voudig international van Engeland voegde zich bij landgenoot Steven Gerrard, die zich drie weken voor de komst van Henderson aan de Saudi’s verbond.

Gerrard gaf Henderson direct de aanvoerdersband in Dammam, maar laatstgenoemde kon niet aarden in Saudi-Arabië en wilde zo snel mogelijk weer vertrekken. De rechtspoot liet Al-Ettifaq na negentien wedstrijden achter zich en tekende vorige week een contract tot medio 2026 bij Ajax.

Door het vertrek van Henderson moest Gerrard op zoek naar een nieuwe aanvoerder en dat is dus Wijnaldum geworden. De 90-voudig international van het Nederlands elftal werd afgelopen zomer min of meer verbannen bij Paris Saint-Germain en koos na het sluiten van de Europese transferwindow eieren voor zijn geld door een driejarig contract te tekenen in Saudi-Arabië.

De in Rotterdam geboren middenvelder is een onbetwiste basisspeler onder Gerrard en staat na zestien wedstrijden op zes doelpunten en drie assists. Wijnaldum droeg in het duel met Al-Fayha (0-0) ook al de aanvoerdersband bij afwezigheid van Henderson.

Al-Ettifaq bezet na negentien competitiewedstrijden de achtste plaats in de Saudi Pro League. De laatste overwinning in de competitie dateert van 28 oktober, toen Al-Wehda met 2-3 werd verslagen. Ondanks de tegenvallende sportieve resultaten werd het contract van Gerrard vorige week opengebroken en met twee jaar verlengd. De oud-middenvelder ligt nu tot medio 2027 vast in Dammam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop voor Wijnaldum dat hij het wel naar zijn zin heeft, heeft natuurlijk al op verschillende plekken in de wereld gevoetbald, is toch anders dan Henderson. Voor de rest hoor je eigenlijk niets van hem, toch wel zonde. Was een mooie versterking voor Feyenoord geweest, en misschien zelfs oranje dan weer aankomend EK

22 januari 2024 om 21:07

Op basis waarvan was het een mooie versterking voor Feyenoord geweest? Ik vraag me serieus af of hij nog op een fatsoenlijk niveau kan spelen, maargoed, hij zal wel basis staan bij Oranje.

Iemand enig idee waarom PSG niet bij "clubs represented" staat op die foto? Enige rivaliteit tussen de eigenaren van PSG en Ettifaq?

22 januari 2024 om 22:39

Bijzondere actie ja, maar wel de Lique 1 benoemen 🤣

22 januari 2024 om 23:38

Omdat hij werkelijk niets gepresteerd heeft daar…

23 januari 2024 om 08:42

Is in zijn eerste seizoen kampioen geworden en 31 van de 34 wedstrijden gespeeld. Niets gepresteerd???

Was al helemaal vergeten dat hij daar zat joh, beetje een nachtkaars maar niet voor z’n bankrekening.

Kijk dat verklaart gelijk de aanbeveling aan Henderson om naar Ajax te gaan, die wilde natuurlijk dolgraag zelf aanvoerder worden worden van deze wereldwijde topclub

Toch mooi voor onze moraalridder om uithangbord te zijn van zo’n club in Saudi-Arabië

Leuke statistieken voor Wijnaldum en dan nu aanvoerder! Benieuwd welke vervanger gehaald gaat worden voor Henderson. Benieuwd of dat weer een oudje wordt of een jongere speler die daar misschien beter kan aarden.

Wauw ik lees echt een hele hoop nonsens. De Saoedische pro league is gewoon booming business as usual. Er word grof geld verdient door speler en club. Er word echt bij tijd en wijle goed voetbal gespeeld, dus al met al, als iemand niet kan aarden in een land waar hij werkt dat kan toch, er zijn zat mensen die HEIMWEE hebben naar hun eigen roots. Dus al met al het verhaal Henderson word echt groter gemaakt dan het werkelijk is. Nu Wijnaldum de band draagt is het alleen maar goed voor hem omdat hij word erkend, vaker in de picture komt en maybe het EK gaat schitteren, je weet het niet. Maar een band dragen doe je niet als je slecht speelt

22 januari 2024 om 23:11

Ik denk niet dat Wijnaldum mee gaat naar het EK. Te veel middenvelders die hem inmiddels voorbij zijn. Frenkie, Reijnders, Schouten, Veerman, Gravenbergh, Koopmeiners, De Roon, Wieffer, Simons staan allemaal boven hem in de pikorde en meer hebben we niet nodig (hen al niet allemaal lijkt me).

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren