voetbalzone

‘Wijnaldum op weg naar Bayern München na succesvolle flirt Nijman’

Yanick Vos21 mei 2021, 08:46
Laatst bijgewerkt: 21 mei 2021, 08:46
Advertentie

Georginio Wijnaldum draagt volgend seizoen mogelijk het shirt van Bayern München. Volgens Sport1 zijn beide partijen met elkaar in gesprek over een overstap van Liverpool naar de Allianz Arena. Vanwege zijn transfervrije status is Wijnaldum een serieuze optie voor de Duitse grootmacht.

Wijnaldum heeft een aflopend contract bij Liverpool waardoor hij na dit seizoen met een transfervrije status op zoek kan naar een nieuwe club. Vorig jaar was er interesse van Barcelona, maar een overstap kwam niet van de grond. Nu lijkt de Oranje-international op weg naar de Bundesliga. Zijn zaakwaarnemer Humphry Nijman gooide begin mei een lijntje uit naar Bayern en lijkt dat met succes gedaan te hebben. “Bayern is een geweldige club. Als zij interesse hebben dan gaan we graag met ze in gesprek”, zei hij tegen Sport1.

Na de flirt van Nijman heeft Bayern twee weken geleden contact opgenomen. De gesprekken verlopen positief en Wijnaldum wil zelf ook graag naar Bayern, zo klinkt het. De kersverse landskampioen kan wel een extra middenvelder gebruiken. Onlangs werd bekend dat Javi Martínez vertrekt uit München en dat ook Corentin Tolisso mag uitkijken naar een nieuwe werkgever. Met zijn kwaliteiten, transfervrije status en ervaring wordt Wijnaldum gezien als serieuze optie en lijkt een deal in de maak.

Eerder werden Stade Rennes-talent Eduardo Camavinga en Florian Neuhaus van Borussia Mönchengladbach nog gelinkt aan Bayern. Of door hun komst een streep gaat bij het aantrekken van Wijnaldum zal de komende maanden blijken. De dertigjarige Wijnaldum speelt sinds 2016 voor Liverpool en won onder meer de Champions League (2019) en Engelse landstitel (2020).