voetbalzone

Wijnaldum ziet laatste sprankje hoop op toekomst bij PSG verdwijnen

Bart DHanis13 jul 2023, 12:48
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2023, 12:48
Advertentie

Georginio Wijnaldum kan definitief uitkijken naar een vertrek bij Paris Saint-Germain. De Franse grootmacht trok afgelopen weken Manuel Ugarte (Sporting Portugal), Marco Asensio (Real Madrid), Kang-in Lee (RCD Mallorca) en Cher Ndour (Benfica) aan om het middenveld te versterken. Wijnaldum is daardoor overbodig geworden en traint met een aparte groep, zo meldt L’Équipe

Wijnaldum werd afgelopen seizoen door de Parijzenaars uitgeleend aan AS Roma. Door een botbreuk kwam hij in de Italiaanse hoofdstad tot slechts veertien competitiewedstrijden. Hierin wist hij twee keer het net te vinden en was hij één keer aangever bij een doelpunt. Na de uitleenperiode keerde hij afgelopen zomer terug bij PSG, waar zijn contract tot medio 2024 doorloopt.

Wijnaldum is niet de enige die door nieuwe trainer Luis Enrique wordt uitgesloten van het trainingskamp. De selectie vliegt op 22 juli naar Azië om te oefenen tegen Internazionale, Al-Nassr en Cerezo Osaka, maar doet dat zonder Wijnaldum. Ook voor Fransman Layvin Kurzawa en Argentijn Leandro Paredes is geen vliegticket geboekt en zij mogen tevens vertrekken bij de Franse recordkampioen.

Begin juni werd de 32-jarige middenvelder in verband gebracht met een terugkeer naar Nederland. Zowel Feyenoord als PSV zou interesse hebben in zijn diensten. Wijnaldum zelf zei dat een terugkeer op de Nederlandse velden niet tot de eerste optie behoort. "De onzekerheid is wel vervelend, ook voor mijn familie. Het liefst zou je duidelijkheid willen. Of ik volgend seizoen in de Eredivisie te bewonderen kan zijn? Ik maak mijn keuzes op gevoel.”

Bezig met laden …