voetbalzone

Wijnants: 'Geef Nederlanders een hand, en ze pakken een arm'

Daniel Cabot Kerkdijk11 dec 2009, 08:32
Laatst bijgewerkt: 11 dec 2009, 08:32
Advertentie

De dubbelfunctie van Dick Advocaat houdt in België de gemoederen bezig. De Belgische bond (KBVB) gaf de Nederlander eerder deze week toestemming om aan de slag te gaan bij AZ, maar niet iedereen binnen de KBVB steunt dat besluit. Herman Wijnants lid van het Uitvoerend Comité en de Technische Commissie van de KBVB, uit forse kritiek op de dubbelrol van de Hagenaar.

/

"Ik ben er niet gelukkig mee, neen. Ik denk niet dat de combinatie met AZ een goede zaak is voor het Belgische voetbal", zegt Wijnants, tevens voorzitter van Westerlo, vrijdag nadrukkelijk in diverse Belgische media. "Trouwens, ik heb dat ook persoonlijk tegen Dick Advocaat gezegd."

Advocaat gaat tot mei aan de slag bij AZ en heeft beloofd daarna weer voltijd aan de slag te gaan bij de KBVB. Wijnants twijfelt daar aan. "Ik werk al 30 jaar met Nederlanders. Als je hen een hand geeft, pakken ze een arm. Als je hen een hand geeft, pakken ze je lijf. Maar ik hoop dat er lessen uit getrokken zijn", stelt de gelouterde sportbestuurder.

Bezig met laden …