Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Owen Wijndal hoopt op nieuwe kans bij Ajax onder Francesco Farioli: ‘Hij is positief over mij’

Laatste update:

Ajax is in het eerste oefenduel onder Francesco Farioli met 0-1 onderuit gegaan tegen PEC Zwolle. De ploeg creëerde genoeg kansen, maar maakte deze niet af. Na afloop verschenen enkele spelers voor de camera bij Ziggo Sport, waar het vooral ging over de invloed van de nieuwe trainer in Amsterdam.

Owen Wijndal is een van de spelers die Ziggo Sport te woord staat. De linksback keerde deze zomer terug in de Johan Cruijff ArenA, na afgelopen seizoen verhuurd te zijn geweest aan Royal Antwerp, en hoopt op een nieuwe kans.

Wijndal vertelt blij te zijn dat hij terug is in Amsterdam. “Ja, ik ben zeker fit. De voorbereiding gaat tot nu toe eigenlijk ook wel goed, alle jongens zijn fit. Dat is op dit soort momenten het belangrijkst.” Wijndal speelde alleen de tweede helft mee tegen PEC. Op dat moment stond de 0-1 al op het bord.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Daarna wordt de 24-jarige Zaandammer gevraagd naar zijn eerste indruk van Farioli. “Ja, erg positief, maar dat is natuurlijk wel logisch dat je dat zegt. Hij brengt samen met zijn assistenten veel energie in de ploeg. Hij heeft ook een goed idee over het spel, dus ik heb veel vertrouwen in hem”, aldus Wijndal.

Daarna analyseert Wijndal zijn kansen om komend seizoen de eerste linksback van Ajax te worden. “Het is nu nog erg lastig te zeggen, maar ik praat natuurlijk wel met hem (Farioli, red.). Op dit moment heeft hij gezegd dat hij positief over mij is”, besluit Wijndal.

Julian Rijkhoff


Ook Julian Rijkhoff verklaart dat de eerste trainingsdagen onder Farioli pittig waren, maar dat de selectie er goed aan toe is. “Ik ben hartstikke blij met hem, ik kan veel van hem leren”, begint hij. “Hij helpt iedereen goed en is ook met iedereen individueel betrokken.”

Rijkhoff is dus ook erg positief gesteld over zijn nieuwe trainer, maar hij heeft ook een andere kant. “Hij is wel streng”, aldus de 19-jarige spits. “Maar dat moet ook als je iets wilt bereiken, denk ik.” Aankomende dinsdag speelt Ajax de volgende oefenwedstrijd tegen STVV, dat uitkomt op het hoogste niveau van België.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Ajax traint onder Farioli
Reacties

Nou Owen vgm mag je gewoon vertrekken hoor. Dat in de T gestaan heeft dat je positief opvalt heeft meer met de relatie van je zaakwaarnemer met Mikey en Valentijn te maken.

5 juli 2024 om 17:10

Waarom zou Farioli dat zelf niet tegen hem hebben kunnen gezegd?

5 juli 2024 om 17:16

Oh dat zou best kunnen hoor. Maar dat betekent ook nog niet dat hij niet mag vertrekken. Met de zaken die Farioli van zijn backs vraagt, zie ik weinig perspectief voor Owen. En ook met de situatie in de selectie van Ajax.

5 juli 2024 om 17:25

Nou, je trekt toch echt in twijfel dat Farioli in een gesprek met Wijndal heeft gezegd dat de eerste positief is over de tweede en stelt dat dit vooral in de krant staat vanwege de relatie van journalisten met Wijndals zaakwaarnemer. Dat zou een heel rare leugen van Wijndal zijn.

5 juli 2024 om 19:59

Farioli zit er pas net. Die gaat zich nu echt nog niet negatief uitlaten over spelers. Je kunt je vooral afvragen of die woorden aan Wijndal wel zoveel zeggen. Ik acht de kans erg klein dat Wijndal zich in de basis speelt, tenzij er geen geld komt voor een nieuwe linksback.

5 juli 2024 om 20:24

Ik denk dat Hato gewoon eerste back wordt. Kaplan basis als CV, en dan Janse en eventueel Mokio erachter nog.

5 juli 2024 om 17:16

Wijndal zal veel beter moeten. Ook al is de trainer positief over hem.

Dat ligt helemaal aan jezelf , geef je 110% elke keer op de training en ik de wedstrijden en niet van dat slappe gedoe dan komt die kans vanzelf. Zit dat er niet in kijk dan uit naar een andere club

Hij is inderdaad veel fitter, was hij al bij Antwerp maar het blijft toch ook gewoon een kip zonder kop. Totaal geen idee hoe hij zich moet positioneren en qua spel nog gewoon dezelfde Wijndal.

Dat de mensen die over het beleid en de transfers gaan dachten dat dit een goede vervanger van Nico zou zijn is oprecht een schande. Het verschil tussen de kleine Argentijnse pitbull en deze knul is als water en vuur. Niet alleen kwaliteit, maar ook instelling, inzet, en passie. Als je dan ziet dat Feyenoord gewoon een A international haalt voor 2,5 m uit Zuid-Amerika en Ajax maar door wil gaan met het aantrekken van dit soort gasten die 2/3 keer zoveel kosten en er helemaal niks van kunnen is het alleen maar logisch dat je als 5de eindigt met een lege bankrekening. Kan niet wachten op een nieuw seizoen waar ze in Amsterdam echt denken dat ze weer kunnen aanhaken bij de top 2 van Nederland met dit soort gasten. Een nieuwe trainer heb je weinig aan als hij ook met types als Wijndal, Frits Jim, en Rensch aan de slag moet. Dat is gewoon een kansloze missie.

5 juli 2024 om 18:57

Dat er teveel voor Wijndal is betaalt ben ik het mee eens. Maar ik denk dat 99% van de mensen die hem bij AZ aan het werk zagen, nooit hadden verwacht dat hij zo teleur zou gaan stellen. Persoonlijk dacht ik destijds dat hij de komende 10 jaar de linksback van Oranje zou gaan worden.

5 juli 2024 om 22:04

Hij heeft gewoon vroeg gepiekt en nu zien we zijn niveau. Hij is zowel bij Ajax en Antwerpen geen schim meer van de speler die hij ooit was. Je ziet dat hij het gewoon helemaal kwijt is en geen idee meer heeft van hoe hij moet verdedigen.

Ik denk dat hij kansloos is voor een basisplaats. Die heeft nog geen moment kunnen overtuigen sinds z'n komst naar Ajax en ook bij Antwerp heeft hij het behoorlijk matig gedaan voor een back die het moet hebben van z'n aanvallende kwaliteiten.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren