voetbalzone

'Wil Bayern München soms bij Kerst al kampioen zijn?'

Bart Kruyt30 okt 2014, 10:05
Laatst bijgewerkt: 30 okt 2014, 10:05
Advertentie

Bayern München neemt het zaterdag op tegen Borussia Dortmund en hoewel het verschil tussen beide ploegen op de ranglijst enorm is, is het treffen toch bijzonder beladen. Dat heeft alles te maken met Marco Reus: Bayern haalde Mario Götze en Robert Lewandowski al weg bij BVB en zou nu ook overwegen om Reus aan te trekken. Daar is men in Dortmund niet blij mee.

voetbalzone

Karl-Heinz Rummenigge, directeur bij Bayern, maakte in augustus bekend dat Reus door een clausule in zijn contract in de zomer voor 25 miljoen euro kan vertrekken. In Dortmund vraagt men zich af waarom Rummenigge het nodig vond om dit naar buiten te brengen. Het stoort Borussia dat bestuursleden van Bayern praten over de sterspelers van de club en voor aanvang van het treffen in de Allianz Arena laat de directie van Borussia de ontmoeting met het bestuur van Bayern schieten.

Voor het duel om de Duitse Supercup ontliepen de bestuursleden van beide clubs elkaar ook al. "We gaan naar München om een wedstrijd te spelen, niet om koffie te drinken!", maakt technisch directeur Michael Zorc van Borussia duidelijk. Hij probeert Reus nog te verleiden om een nieuw contract te tekenen, maar het ziet er niet naar uit dat dit gaat lukken.

Uli Hoeness, de voormalig voorzitter van Bayern, vraagt zich af of zijn geliefde club wel werk moet maken van de komst van Reus. "Hier moet goed over nagedacht worden", zei Hoeness, die momenteel in de gevangenis zit, volgens BILD. "Wil Bayern al bij de Kerst kampioen zijn?" Bayern is momenteel de koploper van de Bundesliga, met 21 punten; Borussia heeft pas 7 punten en staat vijftiende.

Bezig met laden …