voetbalzone

'Wil niet herinnerd worden als man die het niet meer kon bijbenen'

Erik van Dam25 nov 2011, 08:00
Laatst bijgewerkt: 25 nov 2011, 08:00
Advertentie

Aan de lange profloopbaan van Barry Opdam komt na dit seizoen een definitief einde. De 35-jarige centrumverdediger maakt vrijdag in het Noordhollands Dagblad bekend dat het voor hem over en sluiten is na het lopende seizoen. Opdam debuteerde in het seizoen 1996/97 in het shirt van AZ en zou het uiteindelijk schoppen tot meervoudig international van Oranje.

Opdam bleef AZ trouw van 1996 tot 2008; hij maakte de opmars van de club naar de top van de Eredivisie mee, maar was net weg toen de Alkmaarse formatie zich tot kampioen van Nederland kroonde. Opdam had in de zomer voorafgaand aan de titel gekozen voor een eerste uitdaging in het buitenland, bij Red Bull Salzburg. International was de mandekker toen al niet meer; tussen juni 2005 en maart 2006 speelde hij zijn acht interlands onder Marco van Basten.

In zijn eerste jaar in Oostenrijk werd Opdam alsnog landskampioen; vorig jaar zomer kwam hij terug naar Nederland. Dit seizoen speelde de routinier nog geen minuut voor FC Volendam, door een slepende blessure. Hij wil na de winterstop nog zijn comeback maken, maar houdt er na het seizoen wel mee op. “Je weet het natuurlijk nooit, maar zo sta ik er nu in. Ik wil namelijk niet herinnerd worden als die man die het allemaal niet meer kon bijbenen”, licht Opdam toe.

Bezig met laden …