voetbalzone

'Wil overal werken, misschien als assistent van Advocaat of Van Basten'

Erik van Dam25 jan 2012, 17:54
Laatst bijgewerkt: 25 jan 2012, 17:54
Advertentie

Het verblijf van Gert Kruys bij FC Volendam komt na het seizoen ten einde. De vijftigjarige Utrechtenaar stapte in de zomer van 2010 in bij de Wijdbroeken, maar het elftal laat niet zulk sterk voetbal zien en kort geleden vond er een gesprek plaats tussen Kruys en voorzitter Henk Kras. Voor de nog zittende trainer is duidelijk dat hij in de zomer op zoek moet naar nieuw emplooi. De ex-coach van onder meer FC Den Bosch en SC Cambuur-Leeuwarden wil daarbij best een rol op zich nemen als assistent van een grotere trainer.

/

“Ik sta overal open voor. Ik wil overal wel werken. Ben nog niet uitgekeken op de Jupiler League, maar het buitenland lijkt me ook wel een keer mooi. Misschien als assistent onder iemand als Dick Advocaat of Marco van Basten werken. Ooit heb ik een paar maanden stage gelopen onder Louis van Gaal. Geweldig was dat”, zegt Kruys in gesprek met Voetbal International. Hij besloot zijn huidige club snel duidelijkheid te geven over zijn sportieve toekomst.

“Het is puur en alleen een gevoelskwestie. Ik ben toe aan iets nieuws. Dat gevoel bekroop me de laatste tijd meer en meer. Dus heb ik open kaart gespeeld en dat aan de voorzitter verteld”, merkt Kruys op. Hij zegt zich niet al teveel zorgen te maken over wat zich in de toekomst voor hem gaat ontvouwen. “Sinds 1998 heb ik onafgebroken als trainer gewerkt. Ik ben vijftig jaar en nog best jong voor een trainer, toch? We zien wel wat er op mijn pad komt.”

Bezig met laden …