voetbalzone

Wildschut: ‘Als Ajax mij ooit terugvraagt, zal ik geen moment twijfelen’

Peter Nusselder30 apr 2012, 10:08
Laatst bijgewerkt: 30 apr 2012, 10:08
Advertentie

Yanic Wildschut speelde in de jeugdopleiding van Ajax, maar de huidige aanvaller van VVV-Venlo werd in Amsterdam niet goed genoeg bevonden. Via FC Zwolle kwam de twintigjarige buitenspeler in Limburg terecht, waar hij dit seizoen aantoont het niveau van de Eredivisie moeiteloos aan te kunnen.

/

Wildschut is vrijwel iedere wedstrijd de gevaarlijkste voorhoedespeler van de Limburgers en zou in de belangstelling staan van AZ en sc Heerenveen. Dat hij in Amsterdam weggestuurd werd heeft er overigens niet voor gezorgd dat hij er nooit meer terug zou willen keren. “Ik ben niet boos over mijn vertrek. Als Ajax mij ooit terugvraagt, zal ik geen moment twijfelen”, vertelt de vleugelspits aan AjaxLife.

Derk Boerrigter speelde na een periode in Amsterdam voor Haarlem, Zwolle en RKC Waalwijk, waarna hij afgelopen zomer zijn rentree maakte bij Ajax. Wildschut hoopt op een vergelijk scenario. “Niet iedereen is zo’n talent als mijn voormalig teamgenoot Christian Eriksen, die het niveau direct aankon. Sommigen hebben meer tijd nodig. Ik wil me wat spel betreft liever niet te veel aan Boerrigter spiegelen, maar zou graag de route volgen die hij ook heeft bewandeld.”

Bezig met laden …