voetbalzone

Wildschut bevalt uitstekend als huurling en tekent langdurig contract

Erik van Dam09 jan 2016, 15:36
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2016, 15:36
Advertentie

Het verblijf van Yanic Wildschut bij Middlesbrough zit er definitief op. De 24-jarige vleugelspeler verliet sc Heerenveen in de zomer van 2014 voor een tweejarig contract bij Boro, maar brak daar niet door. De club bericht nu dat het Wildschut verkocht heeft aan Wigan Athletic, waar hij al aan werd verhuurd. Bij Wigan tekent Wildschut voor drieënhalf jaar en gaat hij proberen een belangrijke bijdrage te blijven leveren.

voetbalzone

Hoeveel geld Wigan heeft betaald voor de komst van Wildschut, zegt het niet. Trainer Gary Caldwell zegt wel erg gelukkig te zijn met de Nederlandse vleugelspeler, die de afgelopen maanden dus al op huurbasis voor de club uitkwam. Wildschut heeft de medische keuring met succes doorstaan en staat nu tot de zomer van 2019 op de loonlijst in het DW Stadium. Hij zal aanstaande dinsdag al direct deel uitmaken van de wedstrijdselectie van Caldwell voor het duel met Sheffield United.

“Iedereen binnen de club heeft hard gewerkt om de deal in orde te maken en zijn komst laat iets van onze ambities zien”, vindt de trainer. “Hij heeft al aangetoond wat hij kan en hoe vernietigend hij kan zijn. Hij is nog niet af als speler, dat zal hij zelf als eerste toegeven, maar hij heeft enorm veel potentie en we zijn blij dat hij naar Wigan is gekomen”, aldus Caldwell op de clubwebsite van the Latics.

“Ik heb het tot nu toe heerlijk gevonden om hier te spelen”, zegt Wildschut, die dertien duels afwerkte voor de League One-club en daarin goed was voor twee goals. “Iedereen bij de club is geweldig voor me geweest, de fans zingen mijn naam en ik ben ontzettend blij dat alles nu rond is. Ik kan me nu weer focussen op de wedstrijden en de opmars in de competitie”, aldus Wildschut. Hij werd opgeleid bij Ajax, debuteerde in de Eredivisie bij PEC Zwolle en speelde nadien voor VVV-Venlo en sc Heerenveen en op huurbasis bij ADO.

Bezig met laden …