Willem II en RKC Waalwijk met het schaamrood op de kaken geëlimineerd

Erik van Dam23 sep 2014, 22:11
Laatst bijgewerkt: 23 sep 2014, 22:11

Willem II en RKC Waalwijk zijn beiden tegen een blamage aangelopen in de KNVB Beker. De twee Brabantse clubs sneuvelden dinsdagavond allebei al in de tweede bekerronde, tegen respectievelijk Deltasport en HHC. De Eredivisionist uit Tilburg ging met 2-1 onderuit door twee goals van Redouan Boufalfal, terwijl het zwalkende RKC met tien man van het veld droop met verlies (1-0) in Hardenberg.

Deltasport - Willem II 2-1
In Vlaardingen voltrok zich een flinke stunt. Willem II deed het in de Eredivisie vooralsnog behoorlijk met drie zeges en drie nederlagen, maar verslikte zich toch in het kleine Deltasport. Levi Marengo raakte al vroeg de paal namens de thuisclub en even later liet Boufalfal doelman Kostas Lamprou kansloos met een goede kopbal. De Tricolores moesten in de achtervolging en deden dat ook. Tien minuten na rust zorgde Ben Sahar er met een rake kopbal voor dat het weer 1-1 werd, op aangeven van Jerson Cabral. Diezelfde Sahar had de winnende op de pantoffel, maar de keeper van Deltasport voorkwam dat. Vlot daarna maakte Deltasport aan de overkant wél de 2-1 via opnieuw Boufalfal en direct daarna klonk het eindsignaal.

HHC Hardenberg - RKC Waalwijk 1-0
Net als Willem II sneuvelde ook RKC Waalwijk dus al vroeg in het nationale bekertoernooi. Ruim tien minuten onderweg in de tweede helft zorgde Hielke Penterman voor een 1-0 voorsprong en die kwamen de Waalwijkers nooit meer te boven. Ingo van Weert dupeerde zijn team zelfs door met rood het veld te verlaten en RKC zodoende nog dik twintig minuten met een man minder te laten spelen. In de competitie loopt het ook al niet met het elftal van Martin Koopman. Vijf van de eerste zeven wedstrijden gingen verloren en RKC staat met vier punten op de voorlaatste plaats in de Jupiler League.