Willem II pakt in slotminuut drie punten in doodsstrijd tegen VVV

Daniel Cabot Kerkdijk09 mrt 2013, 20:38
Laatst bijgewerkt: 09 mrt 2013, 20:38

Alleen een wonder leek Willem II nog te kunnen behoeden voor degradatie, maar de Tilburgers mogen blijven hopen. Zaterdagavond won de hekkensluiter door een late goal van Danny Guijt namelijk met 1-0 van VVV-Venlo, de nummer voorlaatst van de Eredivisie. Met nog acht wedstrijden op de rol bedraagt de achterstand op een nacompetitieplaats hierdoor nog ‘maar’ vijf punten. De Brabanders wonnen zodoende voor het eerst sinds 1 december (sc Heerenveen, 3-1) weer een wedstrijd.

/

Willem II won al tien wedstrijden niet meer in de Eredivisie, maar moest en zou die slechte serie zaterdagavond doorbreken om de kans op lijfsbehoud in leven te houden. De ploeg van Jurgen Streppel was in de eerste helft ook sterker, maar het schortte de Tricolores aan de afronding. Nicky Hofs kopte in de handen van Niki Mäenpää en Robbie Haemhouts mikte na twintig minuten anderhalve meter over. VVV-Venlo kreeg in het eerste bedrijf één goede kans, na 35 minuten. Nils Röseler kopte een hoekschop naast en in de rebound knikte Bryan Linssen op de paal; hij stond echter wel buitenspel.

Eén minuut na dat moment was het bijna raak aan de overzijde. Hofs combineerde met Mark Höcher en schoot van dichtbij op het voetstuk van Mäenpää, die zijn ploeg even later ook bij een kopbal van Philip Haastrup op de been hield. De thuisploeg kreeg vlak voor rust een domper te verwerken toen Hofs vanwege een blessure de strijd moest staken. Na de pauze was Willem II opnieuw de betere partij, al kreeg VVV opnieuw via een kopbal van Röseler een goede scoringskans. De manschappen van Ton Lokhoff kwamen zelf na 65 minuten goed weg.

Joachim profiteerde van geknoei in de Limburgse defensie, maar trof slechts het zijnet. De Kingside scandeerde Alles of niets en Willem II gooide alles op de aanval, maar het is niet voor niets dat de promovendus de minst scorende ploeg van de Eredivisie is. De beste kansen waren dan ook voor VVV; Linssen stond één op één met David Meul, maar moest zijn meerdere erkennen in de doelman. In de slotfase faalde Robert Cullen van dichtbij na een scherp uitgevoerde counter. Hierdoor leek het bij een brilstand te blijven, maar Guijt streepte in de slotminuut van de officiële speeltijd raak: 1-0.