Willem II reageert uitstekend op midweeks echec in KNVB Beker

Daniel Cabot Kerkdijk20 dec 2015, 15:21
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 15:21

Willem II heeft zondag een belangrijke overwinning op Roda JC Kerkrade geboekt. Het team van Jurgen Streppel was drie dagen na de uitschakeling in de KNVB Beker door Feyenoord met 3-2 te sterk voor de bezoekers uit Limburg. Zo sluit de Tilburgse club het kalenderjaar af met vijf opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag, goed voor negen punten. Roda, dat zich wel van de volgende ronde in de beker verzekerde, wacht al maandenlang op een competitiezege.

Roda zegevierde op 30 augustus met 0-1 bij AZ en grossierde sindsdien in remises en nederlagen in competitieverband. De start van de ploeg van Darije Kalezic was goed: na zeven minuten spelen stonden de bezoekers reeds voor. Frank van der Struijk bracht Tomi Juric ten val en het was vervolgens de aanvaller zelf die het leer overtuigend vanaf elf meter tegen de touwen schoot. Roda gaf de wedstrijd echter nog voor rust uit handen.

Na ruim twintig minuten spelen kreeg Roda een hoekschop niet goed weg, waardoor Erik Falkenburg het leer weer voor het doel kon koppen. Het was Dries Wuytens die met links knap uit de draai de bal tegen het net schoot: 1-1. Negen van de laatste tien Eredivisiegoals van Willem II tot zondag kwamen voort uit een standaardsituatie en zo geschiedde ook bij de 2-1. Na een corner van broer Stijn Wuytens maakte Wuytens zijn tweede van de middag, tien minuten voor rust.

Het begin van Willem II aan het tweede bedrijf mocht er zijn. Na goed voorbereidend werk van Falkenburg zorgde Nick van der Velden met een fraaie stift voor de 3-1, minuut 48. Het team van Streppel slaagde er echter niet in om de drie punten simpel over de streep te trekken. Kostas Lamprou kon twintig minuten voor tijd niet voorkomen dat Rostyn Griffiths de 3-2 tegen de touwen kopte en daarmee voor een spannende slotfase zorgde. Met hangen en wurgen slaagde Willem II erin om de Limburgse pogingen te weren en een overwinning te boeken.