voetbalzone

Willem II-verdediger benut degradatieclausule en vertrekt naar Kiev

Erik van Dam07 jul 2011, 15:49
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2011, 15:49
Advertentie

Veli Lampi heeft een nieuwe club gevonden. De veelzijdige verdediger maakte na de degradatie van Willem II handig gebruik van zijn clausule om transfervrij te vertrekken en de Fin staat de komende drie seizoenen onder contract bij Arsenal Kiev. Dat meldt de nummer negen van het afgelopen seizoen in Oekraïne via de officiële kanalen.

/

Twee weken geleden gaven de Tricolores al aan dat, na Juha Hakola en Andreas Lasnik, ook Lampi transfervrij weg zou gaan uit Tilburg. Arsenal, dat tweemaal de Oekraïense beker in de wacht sleepte, kwam nooit uit op een lager Oekraïens niveau. De beste prestatie werd behaald in 1996, toen de club als vierde eindigde.

Lampi (26), die vorig jaar zomer transfervrij overkwam van het Zwitserse FC Zürich, speelde eerder voor onder meer HJK Helsinki in zijn vaderland. Afgelopen seizoen kwam de 23-voudig international tot 28 Eredivisie-wedstrijden en nu gaat hij dus spelen bij Arsenal Kiev. Tussen 2007 en 2010 was ook ex-Spartaan Sendley Sidney Bito actief bij de Cannoneers.

Bezig met laden …