voetbalzone

Willems: ‘Als je dat met elkaar vergelijkt, stelt het voetbal niet veel voor’

Peter Nusselder22 mei 2012, 09:13
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2012, 09:13
Advertentie

Jetro Willems brak dit seizoen door bij PSV, maar de achttienjarige linksback zal vooraf niet verwacht hebben dat hij tweeënhalve week voor de start van het EK nog deel uitmaakt van de voorlopige selectie van bondscoach Bert van Marwijk. Toch maakt de vleugelverdediger zich er niet druk over.

/

Zijn jeugd in Rotterdam heeft Willems geleerd dat voetbal slechts een bijzaak is in het leven. “Vroeger op straat had ik pas echte zorgen aan mijn hoofd”, vertelt de PSV’er aan Sp!ts. “Ik woonde bijna heel mijn jeugd in een van de gevaarlijkste wijken van Rotterdam. In Zuid heb ik veel meer meegemaakt dan een foutje maken tegen Feyenoord”, doelt Willems op de wedstrijd in De Kuip, toen hij een tegentreffer inleidde.

“Als je die dingen met elkaar vergelijkt, stelt het voetbal niet veel voor.” Op straat heeft Willems ernstige dingen meegemaakt. “Recht voor mijn neus zag ik mensen sterven. Dat gebeurde in die tijd gewoon.” Zenuwachtig van een mogelijk officieus debuut in het Nederlands elftal, dinsdag tegen Bayern München, wordt de linksback niet. “Toen ik mijn debuut maakte voor PSV was het de laatste keer dat ik nerveus was. Maar dat zal me niet nog een keer overkomen, ook niet in het shirt van Oranje.”

Bezig met laden …