voetbalzone

Willems gaat als allerjongste deelnemer mee naar EK

Erik van Dam30 mei 2012, 00:00
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2012, 00:00
Advertentie

Het EK 2012 kent opvallend weinig internationals die op de openingsdag van het toernooi, 8 juni, jonger zijn dan twintig jaar. Engels bondscoach Roy Hodgson neemt twee tieners mee, terwijl Denemarken, Griekenland, Polen, Oekraïne en Nederland allemaal één talent mee op pad nemen. Jetro Willems is de gelukkige in de selectie van Bert van Marwijk.

/

De achttienjarige Willems debuteerde in januari 2011 in het shirt van Sparta Rotterdam en werd in augustus vorig jaar, kort nadat het seizoen voor Sparta weer begonnen, aangekocht door PSV. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij achter Erik Pieters en Abel Tamata zou rijpen, maar de beide linkbacks raakten geblesseerd. Daardoor speelde Willems veel en viel hij ook op bij Van Marwijk, die hem bij de EK-selectie hield.

Willems is straks de allerjongste deelnemer aan het EK, met een leeftijd van achttien jaar en zeventig dagen op de openingsdag. Na hem komt Engelsman Alex Oxlade-Chamberlain en kort daarachter nog een international van the Three Lions, de onervaren doelman Jack Butland. Maksym Koval, Rafal Wolski, Kostas Fortounis en Jores Okore zijn de andere tieners die acte de présence mogen geven op het EK.

Jongste opgeroepen internationals:
Tussen haakjes leeftijd op 8 juni

1. Jetro Willems, Nederland (18 jaar, 70 dagen)
2. Alex Oxlade-Chamberlain, Engeland (18 jaar, 297 dagen)
3. Jack Butland, Engeland (19 jaar, 90 dagen)
4. Maksym Koval, Oekraïne (19 jaar, 181 dagen)
5. Rafal Wolski, Polen (19 jaar, 210 dagen)
6. Kostas Fortounis, Griekenland (19 jaar, 237 dagen)
7. Jores Okore, Denemarken (19 jaar, 301 dagen)

Bezig met laden …