voetbalzone

Willems geniet nu al volop: 'Ik kan er mee leven als ik er niet bij zit'

Matthijs van Laar24 mei 2012, 13:55
Laatst bijgewerkt: 24 mei 2012, 13:55
Advertentie
/

Voor Jetro Willems is het seizoen nu al meer dan geslaagd. De jonge verdediger mocht debuteren in de hoofdmacht van PSV, speelde vervolgens heel wat wedstrijden en werd als klap op de vuurpijl opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor het EK in Polen en Oekraïne. Alhoewel hij het zelf niet durft te zeggen, lijkt de kans groot dat Bert van Marwijk hem mee gaat nemen. “Ik durf echt niet te zeggen hoe groot de kans is dat ik er straks daadwerkelijk bijzit”, vertelt hij in gesprek met Metro.

Dinsdag mocht de pas achttienjarige back debuteren in Oranje, al leverde het oefenduel met Bayern München (3-2 verlies) geen ‘haasje’ op, omdat het geen landenwedstrijd betrof. Het is Willems om het even. “Ik ben blij met de kansen die ik krijg. Wat dat betreft ben ik Fred Rutten dankbaar, want hij durfde het met me aan. Sindsdien heb ik zoveel bijgeleerd. Competitiewedstrijden met PSV, daarna Europa League en nu Oranje.”

Komende zaterdag oefent Nederland tegen Bulgarije en waarschijnlijk heeft Van Marwijk al voor die tijd uitsluitsel gegeven over zijn 23-koppige spelersgroep. “Ik ben daar echt niet mee bezig”, vervolgt Willems. “Misschien klinkt het raar, maar ik kan er mee leven als ik er niet bij zit. Natuurlijk hoop ik er wel op, maar deze hele ervaring is al geweldig mooi. Ik sta met de beste spelers van Europa op het veld en daar geniet ik van zo lang als het kan.”

Bezig met laden …