voetbalzone

Willems heeft hekel aan verliezen: ‘Je moet je tegenstander gewoon killen’

Thijs Post06 jun 2012, 10:15
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2012, 10:15
Advertentie

Hij is pas achttien jaar en nu al een van de meest besproken spelers van het Nederlands elftal: Jetro Willems. Durft bondscoach Bert van Marwijk het aan om de jonge linksback voor de leeuwen te gooien, bijvoorbeeld in het duel met Portugal als hij vermoedelijk tegenover superster Nani komt te staan? Met de mentaliteit van de PSV’er zit het wel goed.

/

Hij heeft een hekel aan verliezen. “Je moet je tegenstander gewoon killen, om te voorkomen dat je een wedstrijdje verliest. Daarom ben ik verdediger geworden”, laat hij optekenen in De Volkskrant. Willems beaamt dat het ‘snel is gegaan’. “Vorig jaar zat ik nog bij Sparta. Ik hoopte toen dat ik daar weg kon gaan zodat ik me kon ontwikkelen. Ik heb wat wedstrijden bij PSV gespeeld en zit nu bij Oranje. Op zo'n jonge leeftijd is dat zeker een jongensdroom. Maar in Rotterdam zien ze me nu niet ineens als een grote meneer hoor, daar ben ik nog steeds gewoon Jetro Willems.”

In de oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland liet hij zijn man een paar keer uit zijn rug weglopen. “Dat zijn leermomenten. Mensen maken fouten en fouten maken de mens. Ik kan natuurlijk op mijn snelheid vertrouwen, maar dat zal niet altijd genoeg zijn. Dan ga je ook een keer onderuit. Ik zal daar in het vervolg beter op letten.” En een basisplaats op het EK? “Ik laat het op me afkomen, ik zie het wel. Ik heb laten zien wat ik op dit moment kan. En dat was best aardig.”

Bezig met laden …