voetbalzone

Willems: 'Hopelijk kan ik Clarence Seedorf ooit eens ontmoeten'

Daniel Cabot Kerkdijk05 sep 2013, 10:00
Laatst bijgewerkt: 05 sep 2013, 10:00
Advertentie
/

Hij werd afgelopen seizoen nonchalant en naïef genoemd, maar Jetro Willems heeft alles goed op zich laten inwerken. De linkerverdediger van PSV heeft alles een plekje gegeven en een nieuwe start gemaakt. Het heeft Willems na bijna een jaar afwezigheid weer een plek in het Nederlands elftal opgeleverd en wellicht staat de negentienjarige linkspoot komende vrijdag in en tegen Estland zelfs in de basis van Oranje.

Vorig jaar werd Willems met zijn achttien jaar de jongste speler ooit op een EK. In het Nederlands elftal van Bert van Marwijk was de geboren Rotterdammer zelfs basisspeler. Afgelopen seizoen kende hij echter een mindere periode. "Op vakantie heb ik alles een plek gegeven en daarna ben ik opnieuw begonnen. Ik probeer mijn taken nu geconcentreerd uit te voeren en wat extra's toe te voegen aan het spel."

Voor volgend jaar lonkt zijn tweede eindtoernooi, het WK in Brazilië, waar zijn idool Clarence Seedorf bij Botafogo op de loonlijst staat. "Hopelijk kan ik Seedorf ooit eens ontmoeten, misschien volgend jaar wel", vertelt de tiener in gesprek met het ANP. "Maar laten we niet te ver vooruit kijken en eerst maar eens winnen van Estland en Andorra. Dan komt de rest vanzelf goed."

Bezig met laden …