voetbalzone

Willems: 'Ik wil de komende week laten zien waarom ik geselecteerd ben'

Erik van Dam17 mei 2012, 16:50
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 16:50
Advertentie

Jetro Willems maakt mooie tijden door. De achttienjarige linksback maakte aan het begin van het seizoen de overstap van Sparta Rotterdam naar PSV en zou aanvankelijk ervaring opdoen in het tweede elftal. Erik Pieters en Abel Tamata raakten echter geblesseerd en dus deed toenmalig trainer Fred Rutten een beroep op de tiener. Willems hield zich staande, bleef in het elftal en werd door Bert van Marwijk bij de EK-voorselectie gehaald.

/

Willems overleefde dinsdag de eerste schifting, waarbij concurrent Urby Emanuelson wel werd geofferd. De PSV'er maakt nu nog altijd kans mee te gaan met Oranje richting de EK-eindronde. “Ik wil de komende week laten zien waarom ik geselecteerd ben. Als jonge speler bij de selectie zitten, dat is alles wat je wilt. Het was al mooi dat ik bij de voorselectie zat, maar dit is nog mooier”, laat Willems weten aan Novum Nieuws.

Hij is de enige pure linksback die Van Marwijk nu tot zijn beschikking heeft: Wilfred Bouma en Vurnon Anita lijken de andere gegadigden als linkervleugelverdediger. Nederland speelt voor het EK van start gaat nog oefenwedstrijden tegen Bayern München, Bulgarije, Slowakije en Noord-Ierland. De eerste groepswedstrijd is op 9 juni tegen Denemarken.

Bezig met laden …