voetbalzone

Willems niet bezig met Oranje: ‘Eerlijk gezegd nog niet over nagedacht’

Peter Nusselder24 apr 2012, 15:39
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2012, 15:39
Advertentie

Erik Pieters leek, nadat hij hersteld was van een voetblessure, hard op weg om komende zomer tijdens het EK in Polen en Oekraïne de vaste linksback van het Nederlands elftal te worden. De vleugelverdediger is echter weer uitgeschakeld en wordt bij PSV vervangen door Jetro Willems.

/

De achttienjarige voetballer wordt genoemd als kandidaat om ook in het keurkorps van bondscoach Bert van Marwijk de plaats van zijn ploeggenoot in te nemen, maar zelf kijkt Willems niet zo ver vooruit. “Ik heb eerlijk gezegd nog niet over Oranje nagedacht”, vertelt de linksback aan NUsport. “Mensen zeggen het wel tegen me: dat ik een kans maak om met Nederland naar het EK te gaan.”

“Maar ik ben er niet mee bezig”, vervolgt Willems. “Ik heb zelfs nog nooit voor Jong Oranje gespeeld.” Sinds de verdediger zondag tegen NEC scoorde is hij de jongste doelpuntenmaker in de Eredivisie. “Ik had nog nooit gescoord in het betaald voetbal, het voelt goed. Ik kreeg de bal van Dries Mertens en dacht: gewoon doen. Met een puntertje was het raak.”

Bezig met laden …