voetbalzone

Willems stond halfnaakt in supermarkt: ‘Ze zeggen dat je dik bent’

Daniel Cabot Kerkdijk17 jan 2015, 07:33
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2015, 07:33
Advertentie
voetbalzone

Iedereen heeft een mening over Jetro Willems, een van de meest besproken jonge voetballers van de Eredivisie. De pas twintigjarige linkerverdediger van PSV en het Nederlands elftal erkent dat het niet leuk is om te merken hoe dingen soms overkomen. Televisie heeft immers invloed op miljoenen mensen. “Maar tegelijkertijd denk ik ook: ik ben wie ik ben.” Totaal anders uit de hoek komen dan mensen verwachten, dat vindt hij leuk.

Een paar maanden geleden in de rij bij de Albert Heijn deed zich een opmerkelijk incident voor. Willems liet een man voorgaan die maar één boodschap moest afrekenen. “Hij dacht dat-ie me herkende, ik hield me eerst op de vlakte, maar hij zei: ‘Ja, jij bent die Willems van PSV, die voetballer van wie ze op tv nog zeiden dat-ie zo arrogant was. Ze zeggen op televisie ook dat je dik bent’”, vertelt Willems zaterdag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Willems wilde het meteen rechtzetten. Enkele seconden later stond hij met een ontbloot bovenlijf bij de kassa. De man zag meteen dat de linksback afgetraind is. “‘Welnee man. Je bent helemaal niet dik! Ik zie het toch zelf nu jij je shirt uit hebt. Wat kletsen ze nou’” Het meisje achter de kassa kreeg een lachstuip. “‘Lach je me nu uit’, zei ik tegen haar”, knipoogt Willems. “Maar ze zei dat ze me toelachte, haha.”

Bezig met laden …