voetbalzone

Wilmots: ‘Bijna niemand kende hem, nu kent bijna iedereen hem wel’

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2014, 22:15
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 22:15
Advertentie

Ondanks een matige groepswedstrijd tegen Rusland stelde België zondag een plaats in de achtste finales veilig. Invaller Divock Origi maakte vlak voor het laatste fluitsignaal de enige treffer: 1-0. Veel spelers van de Rode Duivels stelden teleur. “Maar je moet ook op karakter kunnen winnen. Je kunt niet altijd fraai voetbal spelen”, stelde bondscoach Marc Wilmots.

“Met frisse mensen hebben we het verschil kunnen maken. We hebben nu twee wedstrijden gewonnen en in de derde kunnen we nu wat anderen laten spelen. Het toernooi begint nu pas echt voor ons.” Het resultaat is op een WK heilig, zo liet Jan Vertonghen blijken. “We hebben laten zien goed te kunnen counteren en duels in de lucht te kunnen winnen. Dat is wat telt."

Ook het weer droeg volgens Vertonghen niet bij aan de amusementswaarde. “Het was heel erg warm en af en toe echt puffen. Zeker buiten de schaduw. Maar daar hadden zij ook last van.” Wilmots blikte na afloop ook terug op het winnende doelpunt van Origi, een negentienjarige aanvaller van Lille. “Iedereen was een beetje verrast toen ik hem selecteerde”, sprak de bondscoach met een glimlach. “Bijna niemand kende hem. Ik denk dat nu bijna iedereen hem wel kent.”

Bezig met laden …