voetbalzone

Wilmots blij met keuze Bakkali: 'Hij heeft hetzelfde profiel als Hazard'

Bart Kruyt03 okt 2013, 17:40
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 17:40
Advertentie

Zakaria Bakkali twijfelde lang tussen een interlandloopbaan bij België of bij Marokko, maar heeft een knoop doorgehakt: hij gaat voor de Rode Duivels spelen. De PSV'er heeft zijn beslissing kenbaar gemaakt aan bondscoach Marc Wilmots, die Bakkali direct selecteerde voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Kroatië en Wales. België kan in deze duels een WK-ticket veiligstellen.

/

Wilmots is blij met de keuze van Bakkali, die maandag zelf meer tekst en uitleg zal geven over zijn beslissing. "Zakaria is een speler die makkelijk scoort en erg snel en dribbelvaardig is", zei Wilmots tegen Het Laatste Nieuws. "Hij heeft het profiel dat ik heel graag in mijn selectie heb. Ik kijk ook al naar de toekomst en heb geanticipeerd. Zakaria heeft ongeveer hetzelfde profiel als Eden Hazard en als er iets met Eden zou gebeuren, heb ik wisselmogelijkheden."

De zeventienjarige Bakkali zat al twee keer eerder bij de Belgische ploeg, maar het kwam nog niet tot een debuut voor onze zuiderburen. Mocht de aanvaller in actie komen tegen Kroatië en/of Wales, dan mag hij definitief niet meer voor Marokko uitkomen.

Bezig met laden …