voetbalzone

Wilmots krijgt kritiek van collega: 'Hij moet beter benut worden'

Matthijs van Laar19 jun 2016, 21:55
Laatst bijgewerkt: 19 jun 2016, 21:55
Advertentie
/

De reserverol van Radja Nainggolan tijdens het duel van de Belgen met Ierland, kan niet rekenen op begrip van AS Roma-coach Luciano Spalletti. De Italiaan is van mening dat collega Marc Wilmots zijn pupil op de verkeerde manier gebruikt.

Volgens Spalletti moet Wilmots Nainggolan verder naar voren schuiven. In het openingsduel met Italië (2-0 verlies) stond hij als controleur geposteerd. “Ik begrijp enkele zaken niet bij de Belgen”, zegt hij. “Tegen Italië speelde Marouane Fellaini bijna als aanvaller. Met Fellaini in de ploeg moet je meer hoge ballen spelen. Ik verkies om te combineren tot er een gaatje is.”

“Met Nainggolan op die positie beschik je over iemand die er echt zijn kop voor legt”, gaat hij verder. “Hij kan daar scoren, assists geven, veel hoger druk zetten en zich dan laten uitzakken om daar ballen te veroveren en een nieuwe aanval te lanceren. Als je Radja hoger laat spelen zoals bij ons wordt hij meer in het spel betrokken. Zijn kwaliteiten zouden beter benut moeten worden.”

Bezig met laden …