voetbalzone

Wilmots nodigt ex-Feyenoorder na ruim 2,5 jaar weer uit voor Rode Duivels

Peter Nusselder31 jan 2013, 11:03
Laatst bijgewerkt: 31 jan 2013, 11:03
Advertentie

Het Belgisch elftal neemt het op 6 februari in een vriendschappelijk duel op tegen Slowakije en bondscoach Marc Wilmots maakte donderdag bekend wie hij voor die wedstrijd heeft uitgenodigd. De opvallendste naam in de 23-koppige selectie is die van ex-Feyenoorder Thomas Buffel.

/

De aanvallende middenvelder van Racing Genk werd in mei 2010 voor het laatst opgeroepen voor de Rode Duivels, maar mag hopen dat hij in Brugge zijn rentree zal maken in de nationale ploeg. De 31-jarige Buffel verruilde België als jeugdspeler al voor Nederland, waar hij in de jeugdopleiding van Feyenoord terechtkwam en later ook nog voor Excelsior uitkwam. Via Glasgow Rangers en Cercle Brugge belandde de middenvelder in Genk.

Wilmots kan geen beroep op verdediger en aanvoerder Vincent Kompany (Manchester City) en FC Twente-aanvaller Nacer Chadli; beiden kampen met een blessure en zijn niet op tijd fit. Vergeleken met de vorige interland die België speelde heeft de keuzeheer in februari ook geen plaats meer voor Laurens De Bock, Igor de Camargo, Jelle Vossen en Ilombe Mboyo, melden Belgische media. Ajacied Toby Alderweireld en PSV’er Dries Mertens zijn er wel bij.

De volledige selectie:

Doel: Thibaut Courtois (Atlético Madrid), Jean-François Gillet (Torino), Simon Mignolet (Sunderland)

Verdediging: Toby Alderweireld (Ajax), Laurent Ciman (Standard Luik), Guillaume Gillet (Anderlecht), Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Daniel Van Buyten (Bayern München), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Middenveld: Thomas Buffel (Racing Genk), Steven Defour (FC Porto), Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Everton), Radja Nainggolan (Cagliari), Timmy Simons (1. FC Nürnberg), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg)

Aanval: Christian Benteke (Aston Villa), Kevin De Bruyne (Werder Bremen), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (West Bromwich), Dries Mertens (PSV Eindhoven), Kevin Mirallas (Everton).

Bezig met laden …