voetbalzone

Wilmots selecteert Bakkali voor beslissende WK-kwalificatieduels

Bart Kruyt03 okt 2013, 15:28
Laatst bijgewerkt: 03 okt 2013, 15:28
Advertentie

Zakaria Bakkali gaf vorige week aan dat hij 'binnen twee weken' een beslissing zou nemen over zijn interlandloopbaan en heeft gekozen voor de Belgische ploeg. Marc Wilmots maakte donderdag zijn selectie bekend voor de aankomende WK-kwalificatiewedstrijden, waarin België een ticket voor het eindtoernooi kan verdienen, en Bakkali is opgeroepen. Wilmots zei op de persconferentie dat de dribbelaar definitief voor België heeft gekozen.

/

De zeventienjarige Bakkali zat al twee keer eerder bij de Belgische selectie, maar maakte toen nog niet zijn debuut. De aanvaller kon ook voor een interlandloopbaan bij Marokko kiezen, maar gaat toch voor de Rode Duivels. Als hij volgende week in actie komt tegen Kroatië en/of Wales, mag hij niet meer voor Marokko uitkomen.

België staat momenteel eerste in Groep A en plaatst zich voor het WK als het minstens een punt pakt in Kroatië: gaat de ploeg van Wilmots onderuit bij de nummer twee van de groep (vijf punten minder), dan moet het een paar dagen later in eigen huis gebeuren tegen Wales. Opvallend is dat Wilmots ook Christian Benteke heeft opgeroepen: Aston Villa meldde onlangs nog dat de spits zes weken uit de roulatie zou zijn wegens een blessure.

De volledige selectie:

Doel: Koen Casteels (TSG Hoffenheim), Thibaut Courtois (Atletico Madrid), Simon Mignolet (Liverpool)

Verdediging: Toby Alderweireld (Atletico Madrid), Laurent Ciman (Standard Luik), Guillaume Gillet (Anderlecht), Vincent Kompany (Manchester City) Nicolas Lombaerts (Zenit Sint-Petersburg), Sébastien Pocognoli (Hannover 96), Daniel Van Buyten (Bayern München), Thomas Vermaelen (Arsenal), Jan Vertonghen (Tottenham Hotspur)

Middenveld: Nacer Chadli (Tottenham Hotspur), Steven Defour (FC Porto), Moussa Dembélé (Tottenham Hotspur), Marouane Fellaini (Manchester United), Timmy Simons (Club Brugge), Axel Witsel (Zenit Sint-Petersburg), Kevin De Bruyne (Chelsea)

Aanval: Zakaria Bakkali (PSV), Christian Benteke (Aston Villa), Eden Hazard (Chelsea), Romelu Lukaku (Everton), Dries Mertens (Napoli) en Kevin Mirallas (Everton).

Bezig met laden …