voetbalzone

Wilmots: 'Toekomstgericht is Bakkali een belangrijke schakel voor ons'

Bart Kruyt08 aug 2013, 21:20
Laatst bijgewerkt: 08 aug 2013, 21:20
Advertentie

Zakaria Bakkali breekt dit seizoen door bij PSV en kan aankomende woensdag al zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg maken. De pas zeventienjarige aanvaller is door Marc Wilmots geselecteerd voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Frankrijk en weet dat de bondscoach een fan van hem is: "Hij heeft onmiskenbare kwaliteiten", zegt Wilmots over Bakkali.

/

De PSV-belofte scoorde woensdagavond nog prachtig in de Champions League-wedstrijd tegen Zulte Waregem en hoorde een dag later dat hij zich na het weekend mag melden bij de Belgische ploeg. Bakkali weet nog niet of hij definitief voor dit land zal gaan uitkomen: de aanvaller werd geboren in Luik, maar mag ook voor een interlandloopbaan bij Marokko kiezen. Omdat het duel van woensdag een vriendschappelijk duel is, kan hij na een eventueel debuut nog switchen.

Wilmots hoopt dat Bakkali dat niet doet en voor de Rode Duivels zal blijven spelen. "Natuurlijk hoop ik dat hij voor ons kiest, maar hij moet zijn hart volgen", zegt Wilmots tegen het ANP. "We volgen Bakkali al lang, de eerste gesprekken dateren van toen hij nog maar veertien jaar was. We gaan hem laten kennismaken met onze manier van werken en daarna zullen we zien hoe hij zich voelt in de groep. Toekomstgericht is hij een belangrijke schakel voor ons."

Bezig met laden …