voetbalzone

Wilmots woest: 'Ze hebben het gedaan om me schade toe te brengen'

Matthijs van Laar24 jun 2015, 15:45
Laatst bijgewerkt: 24 jun 2015, 15:45
Advertentie
voetbalzone

Marc Wilmots is hevig teleurgesteld in de handelswijze van Schalke 04. De bondscoach van België was lange tijd de belangrijkste kandidaat om aan de slag te gaan bij die Knappen, maar hoorde rond het EK-kwalificatieduel met Wales dat de keuze is gevallen op André Breitenreiter. "Ze hebben het gedaan om me schade toe te brengen", foetert hij in Sport/Voetbalmagazine.

Wilmots maakte met de Duitse club de afspraak dat pas na de interlandperiode iets naar buiten gebracht zou worden. Tot zijn ontsteltenis moest hij echter vernemen dat Schalke buiten hem om een andere coach had aangesteld. "Alleen Schalke had me kunnen losweken van de Rode Duivels. Maar toen mijn vrouw terugkwam van de onderhandelingen, hebben we gezegd: 'Neen, dit is mijn Schalke niet meer, het is niet meer zoals vroeger.'", doet hij nu een boekje open.

Dat bleek dus helemaal toen de club vroegtijdig naar buiten kwam met het nieuws over een nieuwe hoofdcoach. "Ik dacht echt dat ze een week zouden zwijgen, want de Duitse mentaliteit heeft respect voor de sport, voor de mensen en de nationale ploeg. Dus had ik dit helemaal niet verwacht", aldus Wilmots. "Ze hebben het gedaan om schade toe te brengen en zichzelf te beschermen. Dat apprecieer ik helemaal niet."

Bezig met laden …