voetbalzone

Wilshere verklaart opvallende overstap: ‘Na dat gesprek was ik om’

Yanick Vos29 okt 2016, 09:55
Laatst bijgewerkt: 29 okt 2016, 09:55
Advertentie

Jack Wilshere maakte afgelopen zomer de opvallende overstap van Arsenal naar Bournemouth. De 24-jarige middenvelder merkte dat hij in Londen het moeilijk zou krijgen om een basisplaats af te dwingen. Mede door blessureleed had hij al niet veel vlieguren in de Premier League achter zijn naam staan en daar moest verandering in komen. Hij koos voor een verhuurperiode, waardoor hij ook weer in beeld wil komen bij de nationale ploeg van Engeland.

/

Wilshere vond dat hij zo veel mogelijk aan spelen moest toekomen en wilde dat doen bij Bournemouth. "Bij Arsenal waren er al veel middenvelders en toen haalde de manager er wéér een. Ik ben veel geblesseerd geweest en ik was op een punt in mijn loopbaan beland waar ik hoe dan ook moet spelen. Ik ben 24 en heb al te veel voetbal gemist. En als ik mijn doelen wil bereiken, dan was het voor mij niet goed om iedere wedstrijd op de bank te zitten, hopend op een invalbeurt."

Vlak voor het sluiten van de transfermarkt stuurde Wilshere manager Arsène Wenger een berichtje. "Ik zei dat ik met hem wilde praten. Die dag hebben we een paar keer gesproken. Het was maandag en de transfermarkt sloot op woensdag, veel tijd hadden we dan ook niet. Ik besloot dat ik niet nog een seizoen wilde meemaken waarin ik geen basisspeler zou zijn. Hij zei dat ik aan spelen zou toekomen, maar ik wilde meer dan dat. Ik wilde iedere week spelen en belangrijk zijn."

/

Crystal Palace had interesse en ook AC Milan en AS Roma werden genoemd. Met eerstgenoemde club sprak Wilshere, maar hij wilde weg uit Londen. "Ik wilde een frisse start", aldus Wilshere, die in gesprek ging met Bournemouth-trainer Eddie Howe. "Hij noemde gelijk een aantal dingen die ik kon verbeteren en daar was ik het mee eens. Na dat gesprek was ik om. Ik wilde graag met hem werken."

Bij zijn tijdelijke werkgever heeft Wilshere het uitstekend naar zijn zin. "Bournemouth heeft alles wat Arsenal ook heeft, het is alleen wat knusser. Iedereen is goed voor me en de manager is fantastisch. Hij staat altijd op het trainingsveld. Het is zwaar, maar ik heb me nog nooit zo fit gevoeld", aldus Wilshere, die niet weet waar zijn toekomst ligt. "Ik heb daar ook niet echt over nagedacht. Ik kijk niet verder dan dit seizoen. Twee maanden geleden dacht ik nog dat ik de rest van mijn leven bij Arsenal zou spelen. Ik had mezelf hier toen nooit zien spelen. Maar hier ben ik, en ik geniet ervan."

Bezig met laden …