voetbalzone

Wilshere wil na zomer niet langer reserverol vervullen bij Arsenal

Erik van Dam24 apr 2010, 13:43
Laatst bijgewerkt: 24 apr 2010, 13:43
Advertentie

Jack Wilshere wil volgend seizoen een belangrijkere bijdrage aan Arsenal leveren dan in het verleden. De achttienjarige middenvelder staat te boek als een grote belofte, maar vanwege de moordende concurrentie in Londen verhuurden de Gunners hem in de winterstop aan Bolton Wanderers. Daar deed hij inmiddels wat ervaring op. Ook FC Twente leek in de markt, maar de Tukkers grepen naast de komst van het talent.

/

Na elf duels in het eerste elftal van de middenmoter denkt Wilshere klaar te zijn om weer aan te sluiten bij Arsenal. De huurovereenkomst loopt na dit seizoen immers af. “Ik wil niet teruggaan en weer de hele tijd op de bank zitten”, zegt Wilshere zaterdag in The Times. “Ik wil spelen. Vorig seizoen maakte ik een goede voorbereiding door, maar toen het seizoen eenmaal begon speelde ik niet meer. Los van een duel in de Carling Cup, dan.”

Na overleg met trainer Arsène Wenger besloot Wilshere dat het beter voor hem was om buiten het Emirates Stadium ervaring op te doen. “Zowel ik alsook de manager vonden het verstandig als ik hierheen ging, te wennen aan de snelheid van het spel.” Aan de altijd aanwezige druk van de Engelse media wil Wilshere niet teveel denken. “De pers zeggen al snel van de Engelse jongens dat ze the next best thing zijn. De trainer zorgt er wel voor dat we door dat soort praatjes niet naast onze schoenen gaan lopen.”

Bezig met laden …