voetbalzone

Wiltord wil met tweedeklasser Metz promoveren naar Ligue 1

Matthijs van Laar30 jan 2010, 15:43
Laatst bijgewerkt: 30 jan 2010, 15:43
Advertentie

Sylvain Wiltord gaat proberen in de Franse tweede divisie zijn loopbaan nog wat nieuw leven in te blazen. De voormalig aanvaller van onder meer Arsenal en Olympique Lyon verbond zaterdag zijn toekomst aan FC Metz. Die club doet nog wel volop mee voor promotie naar de Ligue 1. De voormalig international tekende in eerste instantie een contract tot aan het eind van dit seizoen.

“Sylvain brengt ons veel talent, maar bovenal ervaring, charisma en leiderschap”, aldus clubvoorzitter Bernard Serin. “Hij is een jongen die als voorbeeld kan dienen voor onze jeugdige groep. Daarnaast heeft hij getoond nog veel ambitie te hebben. Hij heeft getekend tot aan het eind van dit jaar en wil met ons omhoog. Mogelijk komt er dan nog een jaar bij.”

Wiltord (35) zat al sinds afgelopen zomer zonder club nadat Olympique Marseille niet langer met hem door wenste te gaan. Eerder was de 92-voudig Frans international in beeld bij het Belgische Standard Luik, maar die transfer ketste op het laatste moment af. In het verleden speelde hij naast Marseille, Arsenal en Lyon ook voor Stade Rennes, Deportivo La Coruña en Girondins Bordeaux.

Bezig met laden …