voetbalzone

Wim Kieft hoort Bergwijn bewering doen die hij nauwelijks kan geloven

Rian Rosendaal22 mei 2023, 22:40
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2023, 22:40
Advertentie

Wim Kieft snapt niet dat Steven Bergwijn zegt dat hij onder trainer John Heitinga met vertrouwen speelt. Volgens de analist zou dat gezien de transfersom van ruim dertig miljoen euro een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Bergwijn deed de bewuste uitspraak zondag op de persconferentie na afloop van de door Ajax met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.

"Ik voel me goed eigenlijk, en het plezier is terug", zo liet Bergwijn, die de openingstreffer verzorgde, zondag weten aan de verzamelde pers. "Vandaag was wel een goede wedstrijd, denk ik. Ik denk dat het mede door de trainer komt, die is veel met mij bezig. Hij geeft mij vertrouwen en dat doet ook heel veel met een speler." Kieft doet de woorden van de vleugelaanvaller maandagavond in Veronica Offside af als onzin.

"Ik begrijp niet dat Bergwijn nu zegt dat hij vertrouwen krijgt", uit Kieft zijn verbazing in de talkshow. "Ik bedoel: hij is voor 35 miljoen euro gekocht, of meer dan dertig miljoen. Dat is nog nooit voor een speler betaald in Nederland. Dan zou je vertrouwen moeten hebben, als ze zoveel voor je betalen. En hij heeft gewoon echt heel slecht gespeeld." De oud-aanvaller gaat na het aanhoren van Bergwijn verder. "Je zal toch wel vertrouwen hebben als je in het Nederlands elftal speelt en je bent voor zoveel geld gekocht?" Tafelgenoot Andy van der Meijde neemt de buitenspeler enigszins in bescherming.

"Hij komt in een team terecht dat niet draait en hij is de duurste aankoop van het seizoen. Het publiek gaat dan ook nog eens fluiten. Als speler doet dat wel wat met je, dat heb je toch ook weleens gehad", vraagt Van der Meijde aan Kieft. "Jawel, jawel, maar dit is in potentie toch een topspeler?", antwoordt laatstgenoemde. Jan Boskamp snapt weinig van de woorden van Van der Meijde. "Wat zit je nou achterlijk te lullen? Hij heeft 32 miljoen gekost en een wedstrijd voor het einde heeft hij pas vertrouwen."

Bezig met laden …