Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Wim Kieft: ‘Voor de rest van het EK zijn Oranje en Ronald Koeman hem kwijt’

Laatste update:

Wim Kieft denkt dat Oranje nog wel eens ver kan gaan komen dit EK. Dat laat de 61-jarige analyticus weten in zijn column in De Telegraaf. Gegeven het relatief gunstige speelschema schat Kieft een halve finale- of zelfs finaleplaats in als reële mogelijkheid, mits de manschappen van Ronald Koeman dinsdag Roemenië opzij weet te zetten. Verder denkt Kieft dat Koeman niet meer op Joey Veerman hoeft te rekenen. "Voor het verdere verloop van het toernooi is de bondscoach hem kwijt."

Door de stunt van Georgië tegen Portugal woensdag – de eerste zege ooit op een EK – lootte Oranje Roemenië voor de achtste finale. Ook belandden Koeman en consorten daarmee aan de rechterkant van het schema, waar de titelfavorieten schitteren in afwezigheid.

Oranje ontloopt zowel gastland Duitsland als Spanje, Portugal, Frankrijk en België minimaal tot aan de finale. Daarom denkt Kieft dat Oranje wel eens ver kan komen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

"Roemenië is een aardige ploeg die het vooral moet hebben van hard werken en een goede teamgeest, maar individuele kwaliteiten ontbeert", analyseert de oud-spits vrijdag. "Oranje is beter bedeeld met internationals die een wedstrijd kunnen beslissen."

"Dit geldt ook als je de vergelijking maakt tussen Nederland en Oostenrijk of Turkije in de kwartfinale. Inmiddels is Oranje gewaarschuwd en zie je ze niet tweemaal in elf dagen van Oostenrijk verliezen."

Kieft ziet Nederland uiteindelijk in de halve finale of finale sneuvelen. De input van Veerman zal tot aan dat moment nog minimaal zijn, verwacht hij. "Even werd vooral in Nederland gedacht dat hij de nieuwe Toni Kroos werd, maar de speelwijze van Oostenrijk was hem gewoon te machtig. Voor het verdere verloop van het toernooi is de bondscoach Veerman kwijt, maar Veerman is ook de bondscoach kwijt."

Kieft voorspelt dat Veerman in elk geval geen basisplaats meer gaat krijgen. "Terwijl buitenlandse topclubs of zelfs subtoppers zich wel even twee keer zullen beraden alvorens hem bij PSV op te halen."

Veerman kreeg dit EK tot nu toe twee keer de kans in de basis, maar wist beide malen niet te imponeren. Tegen Polen (1-2 winst) werd de spelmaker na een uur naar de kant gehaald, terwijl Koeman hem tegen de Oostenrijkers (2-3 nederlaag) al na iets meer dan een halfuur slachtofferde. De teller staat voor Veerman tot dusver op dertien interlands, waarin hij eenmaal trefzeker was. In het duel met Frankrijk (0-0) werd hij vervangen door Xavi Simons op het middenveld, waardoor er plek vrijkwam voor Jeremie Frimpong op rechts.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ach gelukkig hebben wij Wijnaldum nog. Na een paar onvergetelijke invalbeurten is het toch wel eens tijd voor een basisplaats? Probleem is dan wel dat die niet meer kan invallen, dus zal die meteen 90+ minuten moeten maken. Want de potentiële wissels daar kijkt Koeman toch niet naar om. Zal Koeman weten dat Gravenberch en Zirkzee mee zijn?

28 juni 2024 om 07:59
0

De wissels zijn blijkbaar nog slechter in de ogen van Koeman.

28 juni 2024 om 08:16
0

Dan raad ik Koeman aan om met spoed een afspraak bij de opticien te maken. Want ook al zie hij ze elke dag en zou je verwachten dat hij er meer verstand van heeft…je moet wel heel erg selectief kijken om van mening te zijn dat Wijnaldum beter is als de alternatieven. Dat is gewoon hopen/gokken tegen beter weten in.

28 juni 2024 om 08:20
0

@Tipptopp

Iedereen geeft (terecht) af op Veerman, het niveau was gewoon te hoog. Alleen mag Wijnaldum zeker niet ontbreken in het rijtje van slechtste spelers van dit EK.

Je zou bijna denken dat Gravenberch met de dochter van Koeman heeft lopen rommelen ofzo.. kan me namelijk niet indenken dat die nog slechter is op de training..

28 juni 2024 om 08:25
0

Ik wel

28 juni 2024 om 08:58
0

De signalen van de analisten die (stukjes) trainingen bekijken, zijn toch niet al te positief over Gravenberch. De vraag is of die meningen super betrouwbaar zijn, maar meer dan dat heb ik niet om mijn mening op te baseren. Dus ik ga er maar van uit dat Koeman en de heren analytici het samen wel goed weten in te schatten of Gravenberch basis- of invalwaardig is.

28 juni 2024 om 09:45
0

Het is oneerlijke vriendjespolitiek dat ten koste gaat van anderen. Asociaal gedrag van de bondscoach.

28 juni 2024 om 09:47
0

Laten we eerlijk zijn Wijnaldum afzeiken is lekker makkelijk maar we mogen ook wel wat respect tonen hij heeft het altijd goed gedaan in NL elftal. ben het er mee eens dat het nu niet veel meer is en we beter iemand anders hadden kunnen selecteren maar we hebben natuurlijk ook al veel blessures. Denk dat een Taylor (zal wel commentaar op komen) een veel betere keus was om mee te nemen dan Wijnaldum. Hoop dat Gravenberch nu eens de kans krijgt.moet wel zeggen dat Wijnaldum het nog beter gedaan heeft dan Veerman met al zijn foute passes in die drie wedstrijden. Veerman kun je dan ook beter vanaf nu naar huis sturen kan alleen maar een sfeerverzieker worden lijkt me was bij PSV onder Van Nistelrooij ook al een naar zuigend mannetje achter de rug van Ruud. Denk dat NL moet gaan spelen met voorin Gakpo, Brobbey, Malen en dan eens Memphis op 10. Wel moet je dan op het middenveld Gravenberch opstellen ipv Reijnders (was ook niet best de laatste 2 wedstrijden) omdat je meer fysieke kracht nodig hebt. Geven we Schouten nog een kans al liet hij iedereen lopen van Oostenrijk. Achterin zou ik De Vrij en Geertruida er uit halen wat was die kant van de verdiging tegen Oostenrijk slecht zeg. Niet normaal. achterin zou ik ook Van Dijk opofferen laat het gewoon niet zien. Schuift niet in maar grijpt ook niet in, dekt nooit een man. Liever Van de Ven met zijn snelheid achterin. Daarnaast zou ik als linkerwingback gaan voor Blind die kan op het middenveld inschuiven en opbouw verzorgen dat gaat nooit minder dan Veerman. heb overigens de topspeed van Blind opgezocht en die van Veerman blijkt dat Veermanbijna net zo traag is dus dat is geen argument zijn balhandelinssnelheid van Blind is vele malen hoger.

Verbruggen
De Ligt
Van de Ven
Ake
Dumfries
Gravenberch
Schouten
Blind
Memphis
Brobbey
Gakpo
28 juni 2024 om 09:49
0

@bergkamp: de signalen vanuit de Oranjevolgers van VI zijn dat Gravenberch op de training nauwelijks mee kan komen. Verrassend en zorgwekkend.

28 juni 2024 om 09:51
0

Blind, Brobbey en Gravenberch? Het is wel duidelijk door welke bril jij kijkt

28 juni 2024 om 09:56
0

Arsenal hij heeft toch gelijk? Ik heb liever een 22-jarige Gravenberch op het middenveld dan een 33-jarige en onzichtbare Wijnaldum. Je kan er nooit slechter van worden.

28 juni 2024 om 10:00
0

Je gaat toch niet opeens je halve elftal eruit halen haha, dan vlieg je er sowieso uit

28 juni 2024 om 10:04
0

Daar maak jij je hier ook wekelijks schuldig aan, hij heeft gewoon gelijk dat ze een Ajax link hebben is sowieso niet gek dat heeft de meer dan een kwart van de selectie.

28 juni 2024 om 10:09
0

@xajacfa Je vergelijkt Veerman met Blind, maar wil vervolgens Blind op de linker wingback zetten. Dat klopt al niet. Daarnaast vergelijk je hun top speed, heb ik ook even gedaan en wat blijkt: Veerman heeft dit toernooi 30.8 km/u (bron: site Uefa) gehaald en van Blind kon ik een top speed vinden van 29.50 km/u (bron: speedsdb). Maar wel uit zijn tijd bij Bayern, dus alweer een seizoen geleden. Ik ben heel benieuwd waar jij je info vandaan hebt. De rechtsbuiten van Roemenië haalt dit toernooi trouwens een stevige 33.21 km/u. Dus misschien toch je linksbackpositie even heroverwegen.

28 juni 2024 om 10:12
0

Blind als wingback dan wordt je compleet overlopen. Brobbey komt tekort voor de basis en Gravenberch op basis van wat? Heeft ook helemaal niks laten. Het gaat sws niet tussen Wijnaldum en Gravenberch. Een middenveld met Schouten, Reijnders en Simons op 10 is prima.

28 juni 2024 om 10:19
0

Ons Berry, je hebt gelijk Veerman is iets sneller had het niet goed opgezocht site die ik zag was minder betrouwbaar heb het aangepast naar bijna net zo traag of snel ... Los daarvan geef ik in mijn stukje aan dat ik Blind meer verwacht op het middenveld, zie het als tussen de linies spelen in de opbouw dat kan Blind echt goed. Dat die rechtsbuiten sneller is van Roemenie geloof ik wel daarom Van Dijk er uit en Van de Ven er in die is nog veel sneller en dan die Roemeen (ruim 37kmh) en dus het slot op de deur.

28 juni 2024 om 10:52
0

Xajacfa, jij wil midden in het toernooi opeens alles omgooien met allerlei spelers die alles nog te bewijzen hebben? Strak plan.

28 juni 2024 om 10:59
0

Goed punt zeg. Het loopt op dit moment waardeloos dus een aantal wissels op de slechtste plekken kan nauwelijks slechter uitpakken dan op dit moment.

28 juni 2024 om 11:16
0

@D-Bergkamp,

Schei toch uit, het niveau was te hoog voor Veerman? Dat hij wellicht zijn slechtste wedstrijd van het seizoen speelde klopt helemaal. Maar dat ligt toch niet aan zijn niveau?

Als je het tegen Sevilla, Dortmund, Feyenoord of welke andere wedstrijd van niveau dit seizoen ook kan, kan je het tegen Oostenrijk (waar Sabitzer, nota bene van Dortmund speelt) ook... Dan ligt dat toch niet aan het niveau?

Kritiek op zijn optreden die wedstrijd snap ik helemaal maar de hoepels waar men nu doorheen springt om hem af te branden gaan echt te ver.

28 juni 2024 om 11:19
0

Vreemd,ik heb nog geen enkele analist een woord horen reppen over de prestaties van Gravenbergh op de trainingen.
Sterker nog,er wordt sowieso maar weinig naar buiten gebracht omtrent de verrichtingen van de wisselspelers.

28 juni 2024 om 15:14
0

@onerene Gisteren nog in een artikel op de NOS: "ook op de uitlooptrainingen, de dag na de wedstrijd, waarbij de reserves een partijvorm spelen, maakt de middenvelder van Liverpool nog geen bijzondere indruk." En in hun podcast waren ze nog negatiever van toon. Daarnaast heb ik het afgelopen week ook bij een of meerdere analisten op X voorbij zien komen, van VI of Telegraaf, dat weet ik niet meer.

28 juni 2024 om 08:22
0

Gravenberch zijn specialisatie is op de bank zitten. Die hoor je niet klagen. Maar Zirkzee en Maatsen waren dit jaar echt te betrappen op goede prestaties. Net als Frimpong. Op basis van de vorm van het afgelopen seizoen kom je toch uit op: Geertruida-de Ligt-Ake/Blind-van de Ven
Schouten-Reijnders
Frimpong-Simons-Maatsen
Brobbey/Zirkzee

De Ligt is discutabel en van Dijk speelde ook een prima seizoen. Maar hij is al jaren lang de leider van de beste Oranje verdediging in jaren, maar het is ook al jaren gatenkaas. Niet zo’n goede leider denk ik dan.

Dumfries,Bergwijn, de Vrij en Depay hadden een heel matig seizoen. Wijnaldum is allang passé. Gravenberch en Gakpo hebben zeker niet geïmponeerd. Malen ook vaak wissel volgens mij. Weghorst is Weghorst.

28 juni 2024 om 08:31
0

Gravenberch heeft afgelopen seizoen gewoon bijna 2000 minuten voor Liverpool gespeeld he? Kwam in de overgrote meerderheid van de PL duels in actie en ook in Europa speelde hij regelmatig. Natuurlijk, weliswaar vaak als invaller maar dat is ook niet zo gek op zijn leeftijd bij een van de grootste clubs ter wereld. Het is eigenlijk vrij bizar dat hij nog geen minuut gespeeld heeft op dit toernooi met alle afwezige middenvelders.

28 juni 2024 om 08:39
0

2000 minuten, dat is niet eens de helft van het maximale. Zo indrukwekkend is dat niet. Desalniettemin maakt hij meer aanspraak op speeltijd dan invisible Wijnaldum

28 juni 2024 om 08:49
0

Het maximale speelt haast niemand in de Premier League, zeker niet op zo'n jonge leeftijd. Maar nee, natuurlijk kan het nog wel meer bij Gravenberch: ik geef ook aan dat hij veelal invaller was. Desondanks vind ik het een beetje overdreven om te stellen dat bankzitten zijn specialisme is; hij komt namelijk in de meerderheid van de duels in actie bij een topclub in de PL (zij het in meer dan de helft van de gevallen als invaller, maar toch).

28 juni 2024 om 08:54
0

Geertruida basis? Die stond positioneel zo vaak verkeerd afgelopen wedstrijd dat het gewoonweg zielig werd. Gakpo is je beste aanvaller momenteel. Op de verd na is het ook gewoonweg niet indrukwekkend. Prima als ze zich dat zelf ook beseffen en zich kapot werken. Ik zou 5-3-2 gaan. Brobbey Depay en Gakpo op 10 en Daley/Maatsen en Frimpong the zijkanten.

28 juni 2024 om 08:55
0

Juist op het moment dat hij erg goed speelde en basis raakte hij geblesseerd, ook nog eens vlak voor de interlands. Ook pech gehad die gravenberch

28 juni 2024 om 09:00
0

Geertruida stond niet verkeerd. Geertruida deed wat Koeman vroeg, maar dat klopte tactisch van geen kant. Hierdoor werd Geertruida compleet overlopen. (hij was niet de enige hoor) dat ziet er inderdaad lullig uit, maar dat is toch echt Koemans fout.

28 juni 2024 om 09:20
0

Jammer dat een Coach niet reserve kan staan.

28 juni 2024 om 10:54
0

Klopt. Malen had blijkbaar de opdracht gekregen niet met zijn man mee te hoeven waardoor Geertruida steeds tegen 2 tegenstander stond. Absurd plan. En dan gaat Koeman achteraf ook Geertruida te kakken zetten als die dan een keer doordekt op die back die steeds vrij staat.

28 juni 2024 om 08:27
0

Wijnaldum heeft dan wel 0 toegevoegd, maar hij maakt ook weer geen grote fouten. Die vergelijking gaat dus in mijn ogen niet op.

28 juni 2024 om 08:33
0

Gewoon he-le-maal niets bijdragen is toch een grote fout als je op zo’n hoog niveau speelt?

28 juni 2024 om 08:50
0

Sirius. 70 minuten spelen als middenvelder en daarin 15 passes geven waarvan er 5 mislukken vind ik niet bepaald goed. Daarnaast had die in de laatste minuten tegen Polen nog een 'verdedigende' actie waar zomaar een tegengoal uit had kunnen komen. En dan niet te vergeten dat hij zich alleen maar verstopt, waardoor hij zijn teamgenoten in de steek laat door 1 afspeelmogelijkheid minder te hebben, dan scoor je gewoon een dikke 0 vind ik.

Hij begaat met zijn verstoppertje spelen alleen maar grote fouten, alleen zijn die niet zichtbaar omdat iemand anders de fout maakt omdat hij de bal niet wil hebben.

28 juni 2024 om 09:20
0

Als je inderdaad geen balcontact heb maak je voetballend weinig fouten, je speelt alleen met 10 man wat dus wel degelijk een enorme klote prestatie is.

28 juni 2024 om 09:14
0

Je kan je wel afvagen of je liever een onzichtbare Wijnaldum hebt dan een Veerman die beter een Oostenrijks shirtje aan kan doen

28 juni 2024 om 09:23
0

Gravenberch maakt een hele tamme indruk op de trainingen, hij kan daar het tempo niet bijbenen. Zirkzee daarentegen maakt een hele scherpe indruk en schiet ze er vanuit alle hoeken en standen in, daar kan Koeman eigenlijk niet meer omheen vind ik.

28 juni 2024 om 09:42
0

En hoe weet jij dat nou dan, ben je er ook bij op de trainingen hahah? Lijkt me erg stug dat een jongen die dagelijks traint onder Klopp en in een kleine 40 duels voor Liverpool in actie is gekomen (waaronder 25 in de sterkste competitie ter wereld) het tempo op de training niet bij kan houden..

28 juni 2024 om 10:52
0

Nee ik ben niet bij de trainingen, maar als je het nieuws een beetje volgt dan had je dit ook kunnen weten. Er bestaat ook zoiets als vorm, en dat heeft Gravenberch op het moment niet.

28 juni 2024 om 10:59
0

Sanderr, hij kan het niveau vast aan, maar dat hij een tamme indruk maakt geloof ik meteen. Dat is toch precies hoe hij ook altijd bij Ajax stond te ballen?

28 juni 2024 om 15:30
0

Ik volg het nieuws wel ja maar ik weet inmiddels wel dat ik onruststoker Valentijn Driessen met een stevig korreltje zout moet nemen. Ik vind het een beetje ver gaan om zelf conclusies te hangen als "daar kan je niet meer omheen" of "die kan het tempo niet bijbenen" terwijl ik er geen enkel beeld van gezien hem, puur gebaseerd op een aantal artikelen van journalisten die her en der een keer 5min. bij een training mogen kijken. Als ik me niet vergis is Zirkzee recent (in ieder geval in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd tegen Oostenrijk, en daarna is nog niet of nauwelijks getraind volgens mij i.v.m. oefenduel en vrije dag) ziek geweest en heeft die niet/minder getraind dus laten we hopen dat hij allereerst weer wedstrijdfit is uberhaupt voor Roemenie voordat we het hebben over dat hij uit alle hoeken en standen ballen binnenschiet. Ik hoop hert van harte overigens dat hij er een paar in schiet, maar dat terzijde!

28 juni 2024 om 15:54
0

De journalisten van VI (toch wel veel betrouwbaarder dan Valentijn) hebben 2/3x gezegd dat hun Oranjewatchers heel erg schrokken van Gravenbergh. Die hoort structureel bij de slechtst presterende spelers op de training Blijkbaar.

Dat zou toch wel een hele goede verklaring zijn waarom Koeman hem op de bank houdt? Je kan moeilijk iemand die slecht is op de training er maar in zetten, in de hoop dat hij in de wedstrijden ineens wél goed speelt.

28 juni 2024 om 16:04
0

@sanderr - Nou ja, zoveel speelt Gravenberch toch ook niet daar? Mensen hebben het altijd maar weer over de potentie van die jongen, maar feit is dat het er nog maar heel sporadisch uit is gekomen, zo'n 3-4 jaar geleden een handjevol wedstrijden. Die jongen staat volledig stil in zijn ontwikkeling en ook tegen Canada was het allesbehalve overtuigend, terwijl bijna iedereen in die wedstrijd goed speelde.

28 juni 2024 om 17:34
0

Precies dat, lekker je gelijk blijven halen Sandertje 😂

28 juni 2024 om 21:48
0

@pedri16: Die heb ik dan inderdaad gemist denk ik, had enkel dat artikel van Valentijn en de NOS er over gezien maar hoor ze constant zeggen dat ze zodra de ballen het veld op komen direct weg moeten over het algemeen, er zijn vrij weinig journalisten serieus bij de trainingen aanwezig, toch? Of mogen die VI watchers bijv. wel blijven dan ofzo? En begrijp me niet verkeerd, ik vind Gravenberch ook verre van basismateriaal ofzo hoor. Maar als ik Wijnaldum 3x zie invallen dan weet ik niet wat hij op de trainingen anders doet maar dat is wel echt van heel erg belabberd niveau haha! Goed, verder met je eens natuurlijk als Gravenberch echt onder de maat is op de training, dan is het logisch dat Koeman niet 1, 2, 3 bij hem uitkomt.

@ernumsjung: gedraag je even normaal kerel. Dit is een forum, hier discussieer je op een normale manier over voetbal. Heeft niets te maken met gelijk halen of wat dan ook. Vreselijk van die lui die dan met verkleinwoordjes gaan lopen strooien, infantiel gedrag.

29 juni 2024 om 08:59
0

@sander: Begin dan niet zelf met een mening van iemand anders belachelijk te maken met “hahaha” in je antwoord, om vervolgens een keer op Wiki te gaan zoeken en met cijfers te strooien die enige onderbouwing nodig hebben. Bij Liverpool mag Gravenberch af en toe op komen draven als de wedstrijd al is beslist. Bij Bayern was dat niet anders. Ze zien daar ook wel dat hij het niveau niet aankan. Bij oranje is dat niet anders. Als Koopmeiners en De Jong niet waren afgevallen had hij er überhaupt helemaal niet meer bijgezeten.

29 juni 2024 om 11:26
0

Het woord haha is iemand belachelijk maken? Oke dan... Cijfers die ik genoemd heb (niet van Wiki overigens) zijn in zoverre relevant voor mijn verhaal dat ik het moeilijk vind om voor te stellen dat iemand die traint en speelt op PL niveau onder Klopp en al met al nog best wat minuten heeft gemaakt de trainingen van Oranje totaal niet kan bijhouden. Overigens is het echt niet zo dat hij alleen af en toe mag opdraven als de pot al gespeeld is hoor, daar heeft hij te veel minuten en te veel basisplaatsen (als roulatiespeler uiteraard) voor. En inderdaad, als Koopmeiners en De Jong gewoon fit waren had hij er inderdaad (terecht) niet bij gezeten nee, dat klopt. Maar dat heeft er verder weinig mee te maken toch?

29 juni 2024 om 12:25
0

Tsja, de feiten spreken voor zich en dat zijn geen feiten van de Telegraaf… maar goed, jij bent infantiel genoeg om dat toch niet in te willen zien. Fijne dag verder Sandertje.

28 juni 2024 om 09:38
0

Wat moet het toch moeilijk zijn dit EK, voor jullie nepsupporters.

28 juni 2024 om 10:17
0

Tja ik vind supporters die alles maar toejuichen een beetje nepsupporters. Echte vrienden zeggen elkaar ook de waarheid. Als fan wil je dat het maximale eruit wordt gehaald en dat gebeurt echt niet als je onderdeel bent van het klapvee

Oranje moet minimaal de halve finale halen op dit EK. Een EK dat tot nog toe, laat ons eerlijk zijn, een EK van de armoede blijkt te zijn.Roemenië is een hapklare brok (verloren o.a. van een armtierig zwak België) en ik zie Oranje vrij simpel winnen.

28 juni 2024 om 08:02
0

Landen als Frankrijk, Engeland, Duitsland, Portugal, Italië heb ik allemaal nog geen behoorlijke pot zien afleveren. Zal toch ergens een reden voor zijn denk ik dan. Allee Spanje lijkt zich enigszins te onttrekken aan de malaise.

28 juni 2024 om 08:12
0

Duitsland niet? Die waren de eerste wedstrijd wel goed hoor.

28 juni 2024 om 08:16
0

Alleen tegen Schotland toch eigenlijk? En das zo'n erbarmelijke tegenstander dat wij er zelfs 4-0 van wonnen.

28 juni 2024 om 08:21
0

Duitsland en Spanje vind ik tot nu toe het meest overtuigend. Bij Spanje wel een slag om de arm, hebben tot nu toe écht tegen alleen matige elftallen gespeeld. Italië was erg pover en bood helemaal geen tegenstand, Kroatië werd letterlijk overrompeld door Spanje en die wedstrijd was na 45 minuten klaar en Albanië spreekt voor zich. De eerste échte test gaat die wedstrijd tegen Duitsland worden.

28 juni 2024 om 08:23
0

@Deechteajaxied,

Portugal ook behoorlijk overtuigend toch? Alleen is die selectie smaller zoals we de derde wedstrijd hebben gezien..

28 juni 2024 om 10:57
0

Hahaha Spanke zat gewoon in de zwaarste poule en weet daar te imponeren. Altijd makkelijk praten om de tegenstander naar beneden te praten. Italie was pover door Spanje, ze konden geen tegenstand bieden door het spel van Spanje. Kroatie nog halve finalist afgelopen en op het nippertje kon Italie langzij komen. Nederland kan tegen matige tegenstanders niet eens iets en dan Spanje hier gaan bagatelliseren…

28 juni 2024 om 16:07
0

Ik heb sowieso het idee dat het voetbal naar elkaar toe aan het groeien is. De toplanden worden slechter, terwijl de kleine landen allereerst gemotiveerder ogen en bovendien een inhaalslagje maken. Naar mijn mening komt dat door het fysieke aspect waar tegenwoordig echt de nadruk op wordt gelegd. Ik heb het idee dat er heel veel technisch talent verloren gaat. Ook als je kijkt wat vleugelaanvallers tegenwoordig doen. Het kaliber Robben of Ribery loopt er eigenlijk niet meer tussen.

Heel veel spelers kunnen veel dingen aardig tot goed, maar ze kunnen eigenlijk niets echt geweldig. Dat terwijl veel spelers uit het verleden juist een paar dingen geweldig konden en dat ontwikkelden tot de absolute wereldtop. Het tempo is erop vooruitgegaan, maar het voetbal absoluut niet (met uitzondering van nog geen handjevol ploegen in Europa).

28 juni 2024 om 08:15
0

Op basis waarvan zie je Oranje vrij simpel winnen dan? Ze hebben nog geen enkele wedstrijd simpel gewonnen dit toernooi. Roemenië zal hun huid duur verkopen en zijn de underdog, de druk ligt volop een elftal dat totaal niet draait. Koeman heeft nog steeds zijn beste samenstelling niet kunnen vinden, het is op dit moment ook geen team in mijn ogen. Laten we hopen dat dinsdag alles samenkomt, maar ik denk dat het zeer en zeer moeizaam gaat worden.

28 juni 2024 om 08:18
0

Betere selectie, meer ervaring, evenveel punten in een zwaardere poule. Ik denk ook dat het oprecht een wezenlijk verschil is dat we de laatste wedstrijd hebben verloren. Echt helemaal niemand denkt dat ze ff winnen nu. Ze zijn keihard met een benen op de grond geklaterd na Oostenrijk. Je mag toch hopen dat ze zich nu dus helemaal het schompes gaan rennen.

In 2021 kwamen we de poule met 2 vingers in de neus door en waren we echt allemaal alleen maar bezig met de halve finale.

28 juni 2024 om 08:29
0

Er zijn nog heel veel van die simpele Oranje supporters die denken dat ze wel even winnen. Tevens hoor je in alle podcasts dat de weg naar de halve finale helemaal open ligt. Daarnaast denk ik ook dat spelers ook heel goed weten dat ze veel beter zijn dan Roemenië, dat veranderd echt niet na een zaadpot tegen Oostenrijk.

28 juni 2024 om 08:55
0

Migi. Vergeet ook niet de tempratuur van 19 graden dat ons toch beter lijkt te liggen dan die hoge tempraturen. Ik heb er op zich ook wel vertrouwen in. Moeten gewoon vanuit de controle gaan spelen en de ruimtes niet te groot houden, daarin verzoop ons middenveld compleet tegen die van Oostenrijk.

28 juni 2024 om 09:04
0

Lekker boeiend wat ze in een podcast roepen. Dit elftal is helemaal de grond ingetrapt door de internationale pers, die willen dat rechtzetten. Want andere simpele supporters roepen misschien dat ze niet zo serieus met hun vak bezig zijn en slapjanussen zijn, maar om het tot dit niveau prof te schoppen moet je echt heel serieus met je sport bezig zijn. Mensen hebben volgens mij echt geen flauw idee erover.

De bal is rond, en Roemenie kan best winnen, maar de kans is heel klein. Vraag maar aan alle wedkantoren ter wereld. En die verdienen er heel veel geld mee, dus die doen niet aan onderbuik.

28 juni 2024 om 10:50
0

@redisthecolour:

Eerst en vooral, ik ben helemaal geen 'simpele Oranje supporter'. Ik ben zelfs een Belg:-) Maar ik heb Roemenie bezig gezien tegen Belgie en dat trok helemaal nergens op. Wij leken zelfs opeens weer een sterk elftal te hebben:-)

Dus ja, Oranje gaat vrij makkelijk winnen van Roemenie. Ik ken de verdere, mogelijk loting voor de kwartfinale niet maar ik meen me wel te herinneren dat het ook een tegenstander van dergelijk alooi was.

Maw jullie hebben de 'engeland route' dit EK dus ja, de weg naar de halve finale ligt open.

28 juni 2024 om 08:16
0

Ach jee nu krijgen weer "een EK van de armoede". Ik heb al tal van leuke potten gezien in de groepsfase, meer dan ooit misschien wel. Maar omdat de toplanden (op papier) niet allemaal 9pt hebben en minstens 1x 4-0 ofzo gewonnen hebben is het ineens een armoedig toernooi? Totaal niet juist m.i., ik vind het juist leuk dat relatief kleine voetballende als Roemenië, Georgië, Slowakije en in mindere mate Oostenrijk doorstoten naar de k.o. fase en dat je verrassingen ziet als Oostenrijk en Roemenië die groepswinnaar worden in een vrij sterke groep.

28 juni 2024 om 08:23
0

@sanderr

Volledig mee eens. Ligt allemaal wel dicht bij elkaar juist, maakt het kijken van wedstrijden voor de neutrale toeschouwer geweldig. De leukste wedstrijd tot nu toe was mijn inziens Turkije - Georgië. Hoog tempo, van goal naar goal, veel kansen én mooie goals. Alleen Spanje tot nu toe 9 punten, de rest heeft allemaal gemorst. Is toch juist goed dat we underdog stories krijgen op zo'n toernooi.

28 juni 2024 om 08:28
0

Je hebt helemaal gelijk, je ziet ook dat de laatste jaren de verschillen steeds kleiner worden. Je wint niet zomaar meer van de "kleintjes". Dat maakt het toernooi alleen maar aantrekkelijker

28 juni 2024 om 10:22
0

Helemaal met jou eens, dit is geen EK van de armoede. Het algehele niveau van de “kleinere” landen is gewoon hoger geworden. Verdedigen goed en alle landen hebben wel een paar spelers die in de top voetballen. De meeste wedstrijden waren ook leuk om te kijken. Prima als iemand een andere mening heeft, maar ga dan lekker wachten met voetbal kijken totdat club voetbal weer begint.

28 juni 2024 om 10:58
0

@sanderr:

De vraag die je je ook kan stellen: gaan landen als Slovakije, Roemenie & Georgie door omdat ze sterk zijn of omdat de 'grote' landen gewoon ontzettend teleurstellen in niveau? De waarheid zal eerder neigen naar het laatste want sorry wat Belgie, Nederland, Engeland, Frankrijk, Italie en ja, zelfs Duitsland laten zien hebben met de kwaliteiten die ze hebben, was simpelweg armoedig. Sorry.

Oostenrijk vind ik overigens geen verrassing. Die hebben gewoon een stevig elftal. Maar als je pakweg Roemenie ziet klooien tegen een armtierig Belgie (ik ben zelf Belg, btw), dan is het toch een godswonder dat die groepswinnaar worden?

Zet gewoon Reijnders op zijn natuurlijke plek op 8 en dan los je al meerdere problemen op. Xavi op 10 (vind hem de afgelopen wedstrijden degelijk) en Frimpong of Malen op rechts.
En een jongen als Gravenberch moet toch wel met een bepaalde gedachte opgeroepen zijn?

Heel benieuwd wat we dinsdag te zien krijgen. Maar Koeman heeft wel behoorlijke reputatieschade opgelopen met zijn keuzes dit EK en de aanloop er naar toe. Zou het niet erg vinden als je een Peter Bosz kan strikken om het over te nemen. Verder zie ik geen beschikbare (nederlandse) kandidaten. Dan kom je al gauw uit bij een Van Bommel gok ik.

28 juni 2024 om 08:20
0

Reinders rendeert totaal niet dit toernooi op de plek waar Koeman hem gezet heeft. Op 8 vind ik hem ook veel meer tot zijn recht komen. En natuurlijk Frimpong basis, Malen kan je altijd nog inbrengen, maar mag van mij ook starten. Gravenberch, voor wie moet hij spelen?

28 juni 2024 om 08:25
0

In ieder geval liever de eerste wissel die je inbrengt ipv Wijnaldum.

Ik zie Oranje best 2x in elf dagen van Oostenrijk verliezen. Je hebt een goede tactiek nodig waar baltempo en pressie van belang zijn. Daarnaast moet je voorin een bal kunnen vasthouden, zodat je eventueel een linie kan overslaan als je achterin in de problemen komt.
Met andere woorden, een tactiek die Koeman niet hanteert. En aangezien hij het verlies wijdt aan zijn spelers en niet aan zijn falende tactiek, zal hij het vast niet gaan aanpassen.

28 juni 2024 om 08:41
0

Er zijn meerdere manieren om de Oostenrijkers te bespelen. Ik vind het ook totaal geen goede ploeg, ondanks het feit dat ze een aantal goede spelers hebben.

Echter; je kunt niet met een verticale lijn op het middenveld spelen en een rechtsback opstellen die totaal geen drive heeft. Hoe haal je het ook in je hoofd om Geertruida boven Dumfries en Frimpong te verkiezen?!

Tactisch speelde Koeman die Oostenrijkers volledig in de kaart.

28 juni 2024 om 08:59
0

Geertruida was slecht hoor, maar hij heeft normaal gezien wel degelijk drive naar voren. Dat is ook te zien aan het aantal aanvallende bijdragen bij Feyenoord. Maar zoals jezelf al aangeeft speelde Koeman de Oostenrijkers in de kaart.

Je kan Geertruida best boven Frimpong of Dumfries verkiezen, maar dan in het systeem met Frimpong, zoals we in de oefenwedstrijd zagen.

Met de tactiek van dinsdag hadden Fimpong en Dumfries dezelfde problemen als Geertruida gehad. Namelijk dat ze constant uit twee opkomende mensen zouden moeten kiezen. .

Voor nu zou ik echter terugpakken op Dumfries.

28 juni 2024 om 09:12
0

Ik denk dat de 5-3-2 opstelling die je zelf hieronder voorstelt, de beste optie is om Roemenië en Oostenrijk te verslaan. Zo breng je meer spelers in hun kracht (voornamelijk Depay en Dumfries/frimpong) en verstevig je het middenveld, wat gewoon de zwakste linie is van het team op dit moment. Gewoon maar even betonvoetbal spelen op de reactie, want met 4-3-3 dominant voetbal willen spelen komen we er niet. Daarnaast moet het team tot het bot gemotiveerd zijn en de wil hebben om tot het gaatje te gaan.

28 juni 2024 om 10:21
0

Geertruida heeft gewoon te matige techniek om in te schuiven op het middenveld hij was tegen Oostenrijk ook de slechtste man (als je Veerman niet meerekent) zijn man gaf een assist en scoorde en hij verzuimde rugdekking te geven aan Schouten toen zijn tegenstander uit de rug wegliep. Lag ook wel aan de Vrij die ook slecht was. Dumfries en de Ligt er in lijkt me beter.

28 juni 2024 om 10:35
0

2e helft was hij juist goed inschuivend. Daardoor kwamen we beter in het spel. Werd uutgebreid besproken achteraf.

Wel eens dat Dumfries moet spelen overigens.

28 juni 2024 om 10:48
0

Geertruida is van die 3 verdedigend waarschijnlijk het sterkst dus dat hij speelt kan prima, maar dan moet je hem niet laten verzuipen tegen 2 tegenstanders, wat de hele tijd het geval was tegen Oostenrijk.

Wat een onzin. Gewoon Reijnders naast Schouten en als wissel Veerman gebruiken voor de laatste 20 minuten als men moe is.

28 juni 2024 om 08:46
0

Zoals de situatie nu is kan hij beter 5-3-2 gaan spelen. Dit middenveld is te kwetsbaar en niet in staat om gaten dicht te lopen. Alleen Schouten kan dat goed.

Verbruggen, Van de Ven, Ake, Van Dijk, De Ligt, Dumfries, Schouten, Reijnders, Simons, Memphis en Gakpo.

Dan kun je ook nog variëren, door bijvoorbeeld Zirkzee of Brobbey op te stellen, Frimpong voor Gakpo of Dumfries, Blind centraal achterin te posteren voor directer voetbal. Ik denk wel dat je daar nu toe word gedwongen en dat terwijl ik normaliter absoluut geen voorstander van dat systeem ben.

28 juni 2024 om 09:16
0

Maar wat is het voordel van 5-3-2? Dan is je middenveld toch net zo kwetsbaar? Enige voordeel is dat je nog een CV erbij hebt.

Verder de Ligt als RCV in een 3 mans defensie, dat gaat weer gekkigheid opleveren als die op RB uitkomt zoals voorheen.

Als je met wingbacks gaat spelen, kan je beste met Maatsen en Frimpong spelen. Mensen in vorm en gewend aan posities.

28 juni 2024 om 16:11
0

Nee, want de verdediging en het middenveld speelt dichter op elkaar en door die formatie is de veldbezetting zo dat je de bal ook aan de tegenstander laat. Geloof me, ik vind die formatie niet om aan te gluren. Toch lijkt Koeman maar niet te snappen hoe je 4-3-3 speelt met deze ploeg. Het is niet meer zoals vroeger waarbij tegenstanders zich ingraven en hopen dat ze de 0 houden. Zelfs kleinere voetballanden zijn gevaarlijk op de counter. Tevens ook iets dat dit Oranje niet beheerst, direct voetbal spelen.

Koeman zal het toch wel uit zijn hoofd laten om met Gini te gaan starten. Of zou hij echt zo dom zijn ????

Veerman viel door de mand, maar hij niet alleen. Eigenlijk viel Koeman het meest door de mand eerlijk gezegd. Die stelt deze spelers op en stuurt ze het veld in.

Van mij mag Koemen vertrekken na het EK. Je kan veel zeggen over een van Gaal. Maar die stuurde zijn spelers iets anders het veld in.

28 juni 2024 om 08:35
0

Kijkend naar z'n keuzes zou het me niets verbazen. Koeman grossiert in tactische fouten en hij maakt al veel meer minuten dan zou moeten. Niets tegen Wijnaldum natuurlijk. Die heeft z'n waarde wel een poosje gehad, maar ook kijkend naar de intensiteit waarmee hij speelt en het tempo, had je 'm echt thuis moeten laten. Hij kan het gewoon niet meer. Alleen z'n loopacties zijn nog steeds goed. Betreft Koeman deel ik jouw mening. Die krijgt er totaal geen stabiliteit en consistentie in.

28 juni 2024 om 09:25
0

Jij onderschat Koeman. Die man is niet bang hoor, hij zet Wijnaldum er gewoon in. Want daarvan weet die wat je eraan hebt en zoiets is een ongeëvenaarde kwaliteit die alleen Wijnaldum bezit.

28 juni 2024 om 10:55
0

Van Gaal's oranje was op het WK anders ook niet best. Toen was het middenveld net zo aan het schutteren. Koeman leek wat meer opties te krijgen met Schouten, Veerman, Reijnders, Wieffer, Koopmeiners die zich ontwikkelde etc., maar het valt toch tegen, ook door blessures.

28 juni 2024 om 16:13
0

Mee eens. ook Van Gaal was totaal niet indrukwekkend, maar die kon de ploeg wel op resultaat laten spelen. Als je merkt dat je het tactisch niet voor elkaar krijgt, moet je in ieder geval zorgen dat die spelers zich kapot lopen en precies weten tegen wie ze spelen. Het was overduidelijk dat zowel Koeman als de spelers totaal geen weet hadden van de tactiek van Oostenrijk. Dat vind ik echt schandalig.

Nederland ligt er gewoon uit hoor....gaan ze niet redden ook niet van Roemenië

Tja, Kieft heeft wel een punt. Hij speelde al slecht. Als je dan ook nog dermate slecht speelt dat je na 35 minuten of zoiets al gewisseld wordt, ben je wel klaar op het EK. Die moet je alleen nog minuten geven als je een keer 3-0 voorstaat in de 80ste minuut, maar dat zie ik dit EK niet meer gebeuren.

Ook wel sneu voor die jongen overigens. Veerman is zeker niet zo goed als sommigen wouden beweren, maar hij is ook absoluut niet zo slecht als dat hij was tegen Oostenrijk. Die nuance mag er natuurlijk wel zijn.

Normaal gesproken heeft Kieft gelijk, maar dan zal Koeman zijn keuzes en zijn tactische en psychologische voorbereiding van de spelers moeten veranderen. Vooraf aan de EK waren de Nederlandse spelers beter in vorm dan bij de WK. Toch wist van Gaal ze zonder verlies (na 90 min) door het toernooi te gidsen. Dat zat hem met name in zijn tactische en psychologische voorbereiding. Als je Koeman na de wedstrijd ziet dan lijkt hij best hard in zijn oordeel over zijn spelers. Maar de volgende dag mogen ze doodleuk lekker uitwaaien met de familie. Dat pamperen van elkaar zie je volgens mij ook terug in een gebrek aan wilskracht om te winnen. Als je met dezelfde instelling als tot nu toe het veld in gaat tegen Roemenië ga je die niet winnen.

En wanneer raken wij de bondscoach kwijt???

28 juni 2024 om 16:14
0

Ik ben bang dat hij zelfs na een slecht resultaat aan mag blijven...

Gisteren in een ander topic zei iemand het al. Ake als verdedigende middenvelder neerzetten en dan van de Ven linksback.

Heeft Kieft onze wedstrijden wel gekeken? Wij hebben en geen werklust en geen sterren die beslissend kunnen en willen zijn. Als Feyenoord fan weet ik als geen ander dat je ook wedstrijden kan winnen met minder kwaliteit. Als je maar hard werkt. Dus ik verwacht oprecht niet te winnen van roemenie.

Ik snap best dat er weer wat opportunisme is omdat we gunstig in het schema zitten maar laten we het asjeblieft van pot tot pot bekijken. Kieft denkt al zachtjes aan een finaleplaats haha. We zijn door Oostenrijk, die wel aan onze kant van het schema zit gewoon overklast. Ik heb de afgelopen poulefase echt weinig aanknopingspunten gezien die erop duiden dat we het nog wel eens ver zouden kunnen schoppen.

Te weinig kwaliteit, te weinig leiderschap, te weinig "over mijn lijk", matige bondscoach....

Maar ik laat mij graag verrassen

Vind het mooi dat een hoop mensen denken dat de weg naar de finale open ligt. Ik denk dat ze het ook tegen Roemenië heel zwaar gaan krijgen. Mensen lijken de wedstrijd tegen Oostenrijk als een incident te zien, terwijl de wedstrijd tegen Polen ook niet best was. Ook 4 jaar geleden vlogen we eruit tegen Tsjechië, dus ik zou niet weten waarom het nu anders zou zijn een hoop dezelfde spelers.

28 juni 2024 om 09:15
0

Tegen Polen speelden ze behoorlijk goed, zeker 1e helft. Daar had het al 3-1 moeten zijn eigenlijk...

28 juni 2024 om 16:16
0

Nou ja, de tweede helft tegen Polen was niet best. In de eerste helft werd Polen helemaal suf getikt. We moeten het ook niet overdrijven. Als ze tegen Oostenrijk speelden zoals ze in de eerste helft tegen Polen deden, bleef er niets van Oostenrijk over. Die zijn niet ineens geweldig of zo. Het is te danken aan een erbarmelijk Oranje dat Oostenrijk niet gewoon derde werd.

Dat lijkt me ook duidelijk ja. Wel sneu voor die jongen, hoe zou ie erbij zitten daar in Wolfsburg? Je zou toch bijna een blessure gaan faken....en lekker op vakantie!
Ben wel heel benieuwd hoe Koeman het neer gaat zetten. Houdt ie vast aan de formatie? Dan zal het zoiets worden:
Verbruggen
Dumfries-de Vrij-VVD-Ake
Schouten-Reijnders-Simons
Frimpong-Memphis-Gakpo

Persoonlijk hoop ik dat ie met Brobbey in de spits gaat spelen zodat Memphis eromheen kan zwerven. Als 10 of als rechtsbuiten bijv

Koeman moet veerman gewoon een basisplaats geven tegen de roemenen, (wel in overleg met Joey, als hj zich er goed bij voelt dan wel) laat het hem maar bewijzen, het is niet dat die jongen er ineens niks meer van kan,
Veerman was niet de enige die slecht was tegen oostenrijk, dat mogen de andere zich ook aanrekenen

28 juni 2024 om 16:17
0

Nou ja, het zou de omgekeerde wereld zijn om hem nog op te stellen ook. Het was echt heel slecht. 16 foute passes die tot balverlies leidden in een tijdsbestek van een halfuur. Dat kun je niet belonen, hoe rot dat ook is voor Veerman. Ik bedoel; dat het allemaal niet wou is echt niet alleen aan Veerman te danken, maar dat je zoveel foute passes verstuurt, daar is geen excuus voor.

Er zijn 5 spelers die naar voren denken en 4 verdedigers. Schouten mag het dan oplossen op het middenveld.
Persoonlijk zou ik gaan voor Dumfries, Geertruida, van Dijk? en Ake achterin, waarin Geertruida wat meer het middenveld moet opzoeken. Schouten op 6 en Reijnders op 8. Xavi op 10.
Depay, als je hem wilt opstellen, linksvoor. Malen of Frimpong op rechtsvoor. In de spits Weghorst of Zirkzee. Maar dat is mijn bescheiden mening.

Blind erin , die heeft een geweldig seizoen, daar heb je wat aan als middenvelder Rijnders op 8 en dan komt het er op aan . Waar zet je Depay , wie op de flanken kom maar op .

28 juni 2024 om 11:04
0

Blind speelt nooit als middenvelder, ook niet bij Girona en heeft het loopvermogen niet. Nooit gehad ook.

Wat een optimisme bij Wim Kieft zou hij gezien hebben dat als we van Roemenië winnen de volgende tegenstander weer Oostenrijk kan zijn dat Nederland onlangs declasseerde en alle hoeken van het veld liet zien.

28 juni 2024 om 11:17
0

Declasseerde? Waarom doen mensen alsof we zijn afgeslacht. Oostenrijk wint van het slechtste Oranje in jaren en ook nog eens maar met 3-2.

Veerman zie ik idd geen rol van betekenis spelen in Oranje dit toernooi. Het ligt niet zozeer aan z'n kwaliteiten, maar meer dat die er mentaal nu even niet bij is. Erg jammer.

Misschien bij een goedlopend elftal tegen Roemenië dat hij nog wat minuten kan maken.

Wat betreft zijn toekomst in Oranje ná het EK, tja, ik sta er niet zo in als Driessen die met gestrekt been beweerde dat hij er nooit meer bij zal zijn. Wel zal na het EK de concurrentie op het middenveld gigantisch zijn. De Jong en Koopmeiners weer fit, Timber en Wiefer die zich verder ontwikkelen. Gravenberch van wie ik hoop dat hij veel minuten onder Slot zal krijgen. Zelfs een Taylor zou kunnen aanhaken als Farioli van Ajax weer een topclub maakt.
Veerman zal daar tussen toch waarschijnlijk 2e viool spelen, of hij moet een stap naar een mooie club op niveau maken.

Wat betreft de kansen tegen Roemenië en om minimaal de halve finale te halen, ja die zijn realistisch gezien nog steeds erg groot.

De wedstrijd tegen Oostenrijk was absoluut een blamage, maar het is niet zo alsof Oranje daarmee bewijst totaal geen kwaliteit te hebben. Tegen Polen speelden ze prima (nog niet perfect) en tegen Frankrijk speelden ze gedisciplineerd.

Neem dat mee en leer van je fouten uit de laatste wedstrijd en dan hoeft Oranje niet bang te zijn voor Roemenië. En zijn ze ook de favoriet in de kwartfinale tegen of weer Oostenrijk of Turkije.

En dan een mogelijke halve finale tegen waarschijnlijk een Engeland dat op dit moment nog steeds z'n schwung niet te pakken heeft.

Waar bij het vorige EK er een gevoel hing van 'dat varkentje zullen we nu wel even wassen', heerst er nu veel meer realisme.

Ik snap wel dat het voor Veerman nu lastig wordt weer te spelen. Elke slechte pass gaat nu in zijn kop zitten natuurlijk. Tegelijkertijd is dit ook gewoon wat gevraagd wordt op het hiveau in toernooivorm. Gewoon de knop omzetten en weer knallen de volgende keer. Zeker omdat als Veerman echt wegvalt als optie wij weinig overhouden op het middenveld.

Ik zou zelf misschien de komende wedstrijd (hopelijk twee wedstrijden) misschien alvast experimenteren met Ake op het middenveld. Met Dumfries (of Frimpong/geertruida combinatise) op rechts en Van der Ven (of Maatsen) op links heb je dan meer rushes over de flanken, terwijl je het middenveld, wat nu vaak overlopen wordt, versterkt. Dan kan je Reijnders ook op 10 houden zodat hij minder hoeft mee te verdedigen waar hij niet zo goed in is).

Dan krijg je dit:

Verbruggen
Dumfries
De Vrij
Van Dijk
Van der Ven
Schouten
Reijnders
Aké
Simons
Memphis
Gakpo

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren