Wim KieftImago

Wim Kieft ziet 'problematisch verhaal' ontstaan voor vaste Oranje-international: 'Hij moet vrezen voor het ergste…'

Siep Engelen20 sep 2024, 19:59
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2024, 20:12
Advertentie

Wim Kieft heeft grote twijfels bij het huidige niveau van de Eredivisie, zo laat hij weten in zijn column voor De Telegraaf. Waar PSV en Feyenoord vorig seizoen de Eredivisie domineerden, werden ze deze week van de mat geveegd door Europese topclubs.

Kieft zag hoe PSV dinsdag een harde nederlaag incasseerde op bezoek bij Juventus (3-1). Toch blijven de Eindhovenaren volgens Kieft ‘kampioenskandidaat nummer 1’ in de Eredivisie, gezien het scorend vermogen en de Oranje-internationals op het middenveld.

“Alleen gaven die twee niet thuis toen dat wel van ze werd gevraagd tegen Juventus”, plaatst Kieft daarbij een kanttekening, doelend op Joey Veerman en Jerdy Schouten. “Voor Veerman is dat een problematischer verhaal dan voor Schouten”, concludeert de voormalig PSV’er.

Voor Veerman is het namelijk niet de eerste keer dat hij op een groot Europees podium door het ijs zakt. Afgelopen zomer werd hij op het EK door bondscoach Ronald Koeman na een half uur gewisseld in het groepsduel tegen Oostenrijk.

“Heel Europa zag dat Veerman afgelopen zomer niet mee kon komen met het niveau van het Nederlands elftal op het EK. Nu zien ze Veerman weer kopje onder gaan in de Champions League. Op het hoogste clubniveau wordt bijna iedere fout afgestraft. Dus moet je ze niet maken”, geeft Kieft zijn advies aan Veerman.

Toch maakt Kieft zich nog grotere zorgen om twee Feyenoorders, die donderdag met 0-4 onderuit gingen tegen Bayer Leverkusen. “Bij Veerman hou je nog enige hoop, maar die fase ben je bij de Feyenoorders Ramiz Zerrouki en Santiago Gimenez voorbij”, aldus Kieft.

Kieft ziet hoe de ‘vormdip’ bij Santiago Gimenez zorgelijke vormen begint aan te nemen. “Hoe lang kun je in een crisis zitten als je kwaliteiten bezit als speler? Niet zolang als de Mexicaan. Hij laat werkelijk niets zien wat op herstel duidt. Nog geen sprankeling”, besluit hij.

Bezig met laden …