Winnend Anderlecht wipt over Standard heen

07 mrt 2009, 21:32
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2009, 21:32
Standard Luik is de koppositie in de Jupiler Pro League weer kwijt. In navolging van de Luikenaars, die vrijdagavond nipt wonnen bij Bergen, maakte ook Anderlecht geen fout. De ploeg van Ariël Jacobs had weinig moeite met Zulte-Waregem. RC Genk is na de zege op FCV Dender EH nog altijd in de race om Europees voetbal, terwijl Tubeke bij AA Gent tegen de zesde opeenvolgende competitienederlaag aanliep.

Anderlecht - Zulte-Waregem 2-0
Het duel in Brussel was al binnen een half uur gespeeld. Het team van Jacobs kwam sterk uit de startblokken en kreeg al na vijf minuten loon naar werken. Uit een hoekschop van Mbark Boussoufa kon Tom De Sutter eenvoudig binnentikken. Marcin Wasilewski kopte na een vrije trap van Lucas Biglia tien minuten voor rust de 2-0 binnen.

Vlak voor tijd kon De Sutter de score verder opvoeren nadat hij alleen op het vijandelijke doel afstevende, maar hij faalde oog in oog met doelman Sammy Bossut. Anderlecht controleerde na rust moeiteloos de partij, maar het scorebord kwam niet meer in beweging. Voor Zulte kwam er een einde aan de reeks van zes duels zonder verliespartij.

RC Genk - FCV Dender 4-3
RC Genk lijkt de klap van het vertrek van trainer Ronny Van Geneugden afgelopen week, alweer te boven. Voormalig-Ajacied Tom De Mul nam een hoofdrol op zich door twee maal te scoren. Eerst op aangeven van Elianiv Barda en na rust uit een rebound. Een rake vrije trap van Jelle Vossen betekende de 3-0. Tot aan het eindsignaal verzette Dender zich nog hevig, maar desondanks bleven de drie punten in Belgisch Limburg.

AA Gent - Tubeke 2-0
De zesde opeenvolgende nederlaag van Tubeke is een feit. Na twee minuten stond de promovendus al achter. Kenny Thompson kreeg alle tijd en ruimte op het eerste doelpunt op het scorebord te zetten. Tien minuten voor rust zette Bryan Ruiz vanaf de stip al de eindstand op het scorebord. Zelfs na de rode kaart voor doelman Bojan Jorgajevic net na het tweede doelpunt slaagde Tubeke er niet in om minimaal één doelpunt te maken.