Winnend Bayern hersteld van 'Pokal-krimi', verrassend verlies Gladbach

Daniel Cabot Kerkdijk24 mrt 2012, 16:32
Laatst bijgewerkt: 24 mrt 2012, 16:32

Bayern München heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg van trainer Jupp Heynckes ontving Hannover 96 in München en zegevierde. De Zuid-Duitsers, die afgelopen week ten koste van Borussia Mönchengladbach maar nipt de bekerfinale bereikten, blijven daardoor het in het spoor van klassementsaanvoerder Borussia Dortmund, dat zondagmiddag tegen 1. FC Köln speelt. Het als derde geklasseerde Borussia Mönchengladbach bewees zichzelf tegelijkertijd een slechte dienst tegen TSG Hoffenheim. Het kwam in eigen huis in de eerste helft op voorsprong, maar ging door twee late treffers van de bezoekers alsnog onderuit.

/

Bayern München - Hannover 96 2-1
Hannovers afwachtende speelwijze zorgde ervoor dat er weinig te beleven viel in de openingsfase van het duel. De bezoekers leken bang net als Hertha BSC (0-6) en TSG Hoffenheim (7-1) te worden overlopen door der Rekordmeister, maar leek zich prima staande te kunnen houden. Bayern kende lang moeite om Hannover met de rug tegen de muur te zetten en moest het in de eerste helft doen met een handvol kansen, terwijl doelman Manuel Neuer wel aan het werk moest, nadat hij de bal te ver van zijn voet liet springen. Holger Badstuber kon op het nippertje voorkomen dat Mame Biram Diouf dat foutje afstrafte.

Bayern sloeg tien minuten voor rust alsnog toe. Ribéry speelde de bal het strafschopgebied in, waar Arjen Robben fraai kon verlengen op Toni Kroos. Hannover-keeper Ron-Robert Zieler stormde zijn doel uit om een tegentreffer te voorkomen, maar Kroos hield zijn hoofd koel en wipte de bal fraai over de doelman in het doel. Door missers van Ivica Olic en invaller Mario Gomez bleef het lange tijd spannend, maar de laatste trof met zijn derde balcontact van de middag wel doel en maakte er 2-0 van. Didier Ya Konan maakte het nog spannend door een kwartier voor tijd de 2-1 binnen te schieten, maar Bayern hield stand en pakte zodoende drie belangrijke punten.

/

Borussia Monchengladbach - TSG Hoffenheim 1-2
Gladbach liet vanaf de aftrap blijken met niets minder dan de winst genoegen te nemen tegen Hoffenheim, maar het bleek een hele opgave om de dominantie op het veld daadwerkelijk om te zetten in mogelijkheden, laat staan doelpunten. Hoffenheim kon niet anders dan de ruimtes klein houden en probeerde Gladbach het voetballen onmogelijk te maken. Dat lukte lang, vooral ook omdat de spelers van de thuisploeg niet helemaal geconcentreerd leken te spelen en veelvuldig de bal verspeelden bij het opbouwen van aanvallen. Ryan Babel moest het vooral hebben van lange ballen, maar kon daar niets mee en wist niet voor een verrassing te zorgen.

Babel werd in de tweede helft zelfs naar de kant gehaald voor Sven Schipplock, die Hoffenheim, na een tegentreffer vlak voor rust, terug in de wedstrijd moest helpen. Deze 1-0 kwam op naam van Marco Reus, die fraai combineerde met Patrick Herrmann en van dichtbij weinig moeite had om Hoffenheim-doelman Tom Starke te passeren. Hoffenheim kwam uiteindelijk terug tot 1-1. Niet via Schipplock, maar via Roberto Firmino, die de bal in de linkerhoek binnen schoot. Hoffenheim putte hoop uit de gelijkmaker en ging met volle overtuiging op jacht naar de 1-2. Met succes, want Boris Vukcevic kopte op aangeven van Sejad Salihovic van dichtbij raak en bezorgde zijn ploeg zo de winst.

/

SC Freiburg - 1. FC Kaiserslautern 2-0
Het debuut van Krassimir Balakov op de bank van 1. FC Kaiserslautern kende een desastreus begin. Na veertien minuten stonden de bezoekers door treffers van Karim Guede en Cedrick Makiadi al met 2-0 achter. SC Freiburg stond ook defensief goed en had in het restant van de eerste helft niets te vrezen van de tegenstander. Na de onderbreking verdedigde de thuisploeg haar voorsprong met verve. Kaiserslautern ontbeerde creativiteit om een aansluitinfstreffer te fabriceren. SC Freiburg mocht zich wel aanrekenen dat men het duel na rust niet op slot gooide. Doelman Tobias Sippel stond minimaal twee zekere doelpunten van de thuisploeg in de weg.

Werder Bremen - 1. FC Augsburg 1-1
De basiself van Werder, goed voor gemiddeld 23 jaar en 48 dagen, vestigde zaterdag een clubrecord. Nimmer verscheen er een jonger elftal aan het startsignaal van een Bundesliga-duel. De ploegen hielden elkaar in de eerste helft goed in evenwicht, maar lieten na om elk minimaal een keer te scoren. Na ruim een uur spelen sloeg Werder toe. Simon Jentzsch was kansloos op de ferme inzet van Nicklas Füllkrug. Zodoende hebben zeven verschillende spelers voor de laatste zeven treffers van die Grün-Weissen gezorgd. In de slotfase bepaalde Paul Verhaegh de eindstand in Bremen.

/

FSV Mainz 05 - Hertha BSC 1-3
De thuisploeg startte beter aan de krachtmeting in de Coface-Arena, maar benutte niet haar mogelijkheden. De bezoekers kwamen naarmate de eerste helft verstreek beter in de wedstrijd en sloegen enkele minuten voor rust juist wel toe. Na voorbereidend werk van Nikita Rukavytsya schoot Aenis Ben-Hatira met links de 0-1 achter keeper Christian Wetklo. Na rust trok Hertha de wedstrijd naar zich toe. Adrian Ramos schoot het team van Otto Rehhagel op 0-2 en verzorgde ook het derde doelpunt na een foutieve terugspeelbal. Tussendoor had Maxim Choupo-Moting de 1-2 in de korte hoek geschoten, maar de drie punten waren voor de Berlijners.