voetbalzone

Winnend Brazilië worstelt met Kameroen

16 aug 2008, 14:31
Laatst bijgewerkt: 16 aug 2008, 14:31
Advertentie
Brazilië is weer een stap dichter bij het veroveren van de gouden medaille. Pas in de verlenging wisten de Goddelijke Kanaries het stugge Kameroen met 2-0 opzij te schuiven. Rafael Sobis en Marcelo bezorgden hun team datgene waar het al de hele wedstrijd naar op zoek was. Nederland of Argentinië is komende dinsdag de volgende opponent in de halve finale.

Bondscoach Dunga koos ervoor om Thiago Neves en Alexandre Pato niet in zijn basisopstelling te laten starten en dat was merkbaar. Brazilië miste het vernuft dat tot toe op het Olympisch toernooi was getoond. Dit werd mede ingegeven door Kameroen dat weinig zin had om achterin de tent helemaal open te gooien.

De slaapverwekkende eerste helft werd na hervatting even vergeten toen Kameroen-speler Albert Banning zijn tweede gele kaart ontving vanwege een overtreding op Lucas. Ondanks de man-meer-situatie wist Brazilië, ook Ronaldinho kon het verschil niet maken, geen grote vuist te maken.

Pas in de verlenging lieten de Brazilianen hun titelaspiraties zien. In de 101ste minuut bediende Diego de doorgebroken Sobis. De speler van Real Betis rondde het karwei daarna beheerst af. Vier minuten later kende het duel de definitieve beslissing. Een aanval tussen Ronaldinho, Thiago Neves werd door Marcelo afgerond.
Bezig met laden …