Winnend Bursaspor lost Galatasaray af als koploper van Süper Lig

Bart Kruyt14 mrt 2010, 14:58
Laatst bijgewerkt: 14 mrt 2010, 14:58

Bursaspor eindigde vorig seizoen nog op de zesde plek met een ruime achterstand op kampioen Besiktas, maar dit voetbaljaar is alles anders. De ploeg van Ertegrul Saglam doet verrassend lang mee in de top van de ranglijst en mag zich na zondagmiddag zelfs koploper noemen. Dankzij een 2-0 zege op Manisaspor werd Galatasaray gepasseerd.

Dimitar Ivankov en Omer Erdogan verzorgden zondagmiddag de doelpunten voor Bursaspor. Eerstgenoemde opende vlak voor rust de score, door een strafschop te benutten die was gegeven na een overtreding op Ali Tandoogan. Tien minuten voor het eindsignaal kwam de thuisploeg vervolgens in veilige haven aan, toen Erdogan de 2-0 binnenkopte.

Manisaspor ging nog wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar het geloof in een goed resultaat leek niet echt aanwezig te zijn. Bursaspor hield zodoende stand en komt op de eerste plek van de ranglijst terecht, met twee punten meer dan Galatasaray. De ploeg van Frank Rijkaard komt later op de zondag echter nog in actie tegen Ankaragücü.