voetbalzone

Winnend Celtic stelt kampioensfeest Rangers in ieder geval even uit

Matthijs van Laar25 apr 2010, 15:15
Laatst bijgewerkt: 25 apr 2010, 15:15
Advertentie

Celtic heeft zondagmiddag de titelstrijd in Schotland nog een paar uur intact gehouden. De formatie van Neil Lennon won uit bij Dundee United met 0-2 door doelpunten van Diomansy Kamará en Robbie Keane, waardoor het gat met Glasgow Rangers verkleind is tot acht punten. Ondanks de overwinning van The Bhoys kan het kampioenschap toch verloren gaan als de eeuwige rivaal later op zondag weet te winnen bij Hibernian.

De uitoverwinning van Celtic leek er in de eerste minuten niet in te zitten. Dundee United begon sterk aan het duel en kreeg via David Goodwillie een grote kans, maar de aanvaller zag de bal op de paal belanden. Niet veel later moest Glenn Loovens redding brengen op de lijn, toen Gary Kenneth de bal van dichtbij inschoot. Aan de andere kant kregen Marc-Antoine Fortuné en Robbie Keane namens Celtic kansen op de openingstreffer, maar zij faalden in de afronding.

Na een half uur kregen de bezoekers toch de gewenste voorsprong. Met een prima individuele actie trok middenvelder Kamará naar binnen en liet hij Dundee-doelman Dušan Perniš kansloos. Na het doelpunt van de Senegalees ging Dundee op zoek naar de gelijkmaker, maar alleen Goodwillie was dichtbij een treffer met wederom een inzet op de paal. In de slotminuut besliste Keane de wedstrijd door een penalty te verzilveren. Op dat moment stond Dundee al met tien man vanwege een rode kaart voor Jennison Myrie-Williams.

Bezig met laden …