Winnend Fenerbahçe beklaagt zich bij arbiter; Kuyt mist strafschop

Gijs Freriks08 nov 2014, 20:27
Laatst bijgewerkt: 08 nov 2014, 20:27

Fenerbahçe heeft de koppositie weer overgenomen van Galatasaray. Het team van Ismail Kartal leek zaterdag gelijk te spelen tegen Rizespor, maar Pierre Webó bezorgde de regerend kampioen in de slotfase nog een 2-1 overwinning. Fenerbahçe had het duel al eerder kunnen beslissen, maar Dirk Kuyt miste een strafschop en na rust had de regerend kampioen een tweede penalty moeten krijgen nadat Emmanuel Emenike onderuit werd geschoffeld. Scheidsrechter Ilker Meral liet evenwel doorspelen.

Fenerbahçe wist dat Galatasaray eerder op de avond had gewonnen en had tegen Rizespor dan ook maar één doel voor ogen: winnen. De Gele Kanaries begonnen echter bijzonder ongelukkig, want Michal Kadlec gleed na vijf minuten een voorzet vanaf de rechterflank in zijn eigen doel. De bezoekers konden door die snelle voorsprong op de verdediging leunen, maar van harte verging hen dat ook weer niet. Fenerbahçe kreeg immers genoeg kansen om te scoren. Alper Potuk schoot rakelings naast, een poging van Emmanuel Emenike werd geblokt en er werd door Kuyt dus ook een strafschop gemist.

De thuisploeg verdiende wel een doelpunt en vond dat uiteindelijk vier minuten voor rust: Kadlec maakte zijn fout goed door bij een hoekschop bij de tweede paal binnen te koppen. Acht minuten na de thee moest Rizespor met tien man verder doordat Kivanc Karakas zijn tweede gele kaart pakte. Na een klein uur had Fenerbahçe een elfmetertrap moeten krijgen na een overtreding op Emenike, maar tot ongeloof van de supporters, spelers en Kartal werd er geen overtreding in de tackle gezien. Invaller Webó bezorgde de gastheer echter toch nog de zege, na tachtig minuten spelen. De laatste thuisnederlaag van Fenerbahçe in de Süper Lig dateert van februari 2012 (Sivasspor, 1-2).