voetbalzone

Winnend Helmond nadert koploper MVV op snipperdag Jupiler League

Bart Kruyt18 jan 2013, 20:55
Laatst bijgewerkt: 18 jan 2013, 20:55
Advertentie

Liefst vijf van de zes Jupiler League-wedstrijden van vrijdagavond werden afgelast vanwege de winterse omstandigheden. Alleen Almere City FC en Helmond Sport kwamen in actie en de laatstgenoemde club ging er met de winst vandoor: een doelpunt van Davy Brouwers bleek genoeg voor de Brabantse zege (0-1). Helmond stijgt twee plaatsen en is nu de runner-up van de ranglijst.

/

Helmond heeft door de zege nog maar drie punten minder dan koploper MVV Maastricht. De ploeg van Eric Meijers had het wel knap lastig op de kunstgrasmat in Flevoland, hoewel de beginfase wel voor de bezoekers was. Erik Quekel ging echter door met waar hij de winterstop mee in ging: kansen missen. Omdat Helmond maar niet scoorde, kwam Almere City iets beter in de wedstrijd. De tegentreffer na een halfuur kwam dan ook uiterst ongelegen. Na een pass van Emrullah Güvenc schoot Brouwers de bal achter Dennis Gentenaar: 0-1.

Na deze goal bloedde de wedstrijd dood en de paar honderd toeschouwers vernikkelden op de tribunes van het Mitsubishi Forklift Stadion. Na het uur vielen er weer kansen te noteren en Brouwers vergat het duel op slot te gooien, maar hij kopte op de lat en faalde oog in oog met Gentenaar. Erik Quekel pakte vijf minuten voor tijd nog zijn tweede gele kaart, maar ondanks het overtal kon Almere er geen punt uit slepen. De ploeg van Fred Grim blijft elfde.

Bezig met laden …