voetbalzone

Winnend HSV los van verliezend Leverkusen

02 mrt 2008, 18:18
Laatst bijgewerkt: 02 mrt 2008, 18:18
Advertentie
In navolging van Bayern München en Werder Bremen heeft ook Hamburger SV dit weekeinde de competitieverplichting positief afgesloten. De ploeg van Huub Stevens legde in eigen huis Eintracht Frankfurt op de pijnbank. Bayer Leverkusen liep in Bochum tegen een dure nederlaag op.

Hamburger SV – Eintracht Frankfurt 4-1
Op aangeven van Piotr Trochowski opende Paolo Guerrero al na vijf minuten de score met het hoofd. Aan kansen ontbrak het vervolgens niet. Guerrero en Bastian Reinhardt wisten echter niet Oka Nikolov te verschalken, terwijl collega Frank Rost aan de andere kant goed op zijn hoede was bij inzetten van Christoph Spycher en Michael Fink.

Na een klein uur spelen verdubbelde Nigel de Jong op aangeven van Rafael van der Vaart de voorsprong van die Rothosen. Sotirios Kyrgiakos verkleinde de achterstand vervolgens met een rake kopbal, maar Guerrero en Mohammed Zidan -op aangeven van Guerrero- maakten het karwei in de slotfase af.

VfL Bochum – Bayer Leverkusen 2-0
Ook in Bochum kregen de toeschouwers een spektakelstuk voorgeschoteld, maar beide ploegen ging vreemd genoeg met een schone lei de rust in. Na de hervatting nam de ploeg van Marcel Koller afstand. De geheel vrijstaande Tomasz Dzebel verzilverde twintig minuten voor tijd een voorzet van Christoph Dabrowski, waarna laatstgenoemde in de slotfase zelf de eindstand bepaalde.
Bezig met laden …