voetbalzone

Winnend Internazionale haalt opgelucht adem en sluit met tien man af

Gijs Freriks05 dec 2015, 21:41
Laatst bijgewerkt: 05 dec 2015, 21:41
Advertentie

Internazionale heeft zich voor zover mogelijk hersteld van de 2-1 nederlaag tegen Napoli, want het team van Roberto Mancini hield drie punten over aan het thuisduel met Genoa. I Nerazzurri hadden aan een treffer van Adem Ljajic voldoende om de koppositie weer over te nemen van Napoli.

voetbalzone

Ljajic scoorde maandag tegen Napoli ook al en de laatste keer dat hij in de Serie A in twee opeenvolgende duels doel wist te treffen, was in november 2014. De Serviër verraste Mattia Perin na een klein uur spelen met een vrije trap die door niemand werd aangeraakt en daardoor in de verre hoek viel: 1-0. In de beginfase van het treffen was Inter ook al een paar keer dicht bij een treffer gekomen: Felipe Melo en Ljajic mikten over en Perin had een katachtige redding in huis op een volley van Ljajic.

In de tweede helft kwam het eerste serieuze gevaar van Genoa’s Diogo Figueiras, die Samir Handanovic tot een redding dwong. Stevan Jovetic kon even later het leer met een volley niet vol raken, maar een paar minuten later, in minuut 59, was het via Ljajic wel raak en slaakten de supporters van Internazionale een zucht van opluchting. Inter sloot het duel nog wel af met tien spelers: Danilo D’Ambrosio kreeg na een overtreding op Diego Perotti zijn tweede prent.

Bezig met laden …