Winnend Real Madrid en onpasseerbare Casillas schrijven geschiedenis

Daniel Cabot Kerkdijk28 jan 2014, 22:06
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2014, 22:06

Real Madrid heeft zich dinsdagavond voor de halve finale van het toernooi om de Copa del Rey geplaatst. Het team van Carlo Ancelotti zegevierde in het eerste duel met Espanyol reeds met 0-1 en het weerzien in het Santiago Bernabéu eindigde wederom in het voordeel van het team van trainer Carlo Ancelotti: 1-0. Jesé Rodriguez maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. In de halve finale speelt Real Madrid tegen stadsgenoot Atlético Madrid of Athletic Bilbao.

Het team van Ancelotti domineerde in de eerste helft, speelde het betere voetbal en de ruststand van 1-0 was dan ook verdiend, al kreeg Espanyol in de slotminuten nog enkele kansen. Na heerlijk voorbereidend werk van Xabi Alonso volgde een goede loopactie van Jesé, die het leer vervolgens prima achter Kiko Casilla werkte: 1-0. Na de onderbreking zocht Real Madrid, en met name Cristiano Ronaldo, naar de 2-0, maar Casilla liet zien waarom hij niet voor niets met los Merengues in verband wordt gebracht. De doelman keerde alle doelpogingen van de thuisploeg, ook toen Victor Sánchez zijn ploeg in de 77e minuut met tien man achterliet.

Iker Casillas schreef geschiedenis. Hij is de eerste doelman ooit van Real Madrid die 592 minuten op rij geen enkel tegendoelpunt incasseert. Het oude record stond op naam van Paco Buyo: 568 minuten. Real Madrid ging als team eveneens de annalen in. Nog nooit slaagde men erin om in acht opeenvolgende officiële wedstrijden geen enkele tegentreffer te incasseren.