Winnend Salzburg houdt Wacker Innsbruck van eerste plaats af

Bart Kruyt24 okt 2010, 20:25
Laatst bijgewerkt: 24 okt 2010, 20:25

Red Bull Salzburg wisselt de resultaten in de laatste weken aardig af: overwinningen worden gevolgd door nederlagen en af en toe wordt er tussendoor nog gelijkgespeeld. Vorige week ging de ploeg van Huub Stevens onderuit bij Kapfenberg, maar zondag werden er weer drie punten gehaald. Bij FC Wacker Innsbruck won Salzburg met 0-1.

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Gonzalo Zarate, die vijf minuten na rust trefzeker was. De spits werd gevonden uit een voorzet vanaf de linkerkant, controleerde de bal in het strafschopgebied en drukte vervolgens beheerst af. Wacker Innsbruck probeerde in het restant nog wel langszij te komen, maar tevergeefs.

Salzburg, met David Mendes da Silva negentig minuten binnen de lijnen, hield Wacker Innsbruck met de 0-1 overwinning van de eerste plek van de ranglijst af. Koploper is nu Sturm Graz, met 22 punten, terwijl regerend landskampioen Salzburg er vijftien heeft. De equipe van Stevens heeft nog wel een wedstrijd minder gespeeld.