voetbalzone

Winnend Salzburg wacht op verrichtingen Rapid

16 mei 2009, 19:54
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2009, 19:54
Advertentie
Red Bull Salzburg neemt in de wachtkamer plaats. De koploper van de Oostenrijkse Bundesliga deed zaterdagavond wat er van haar verwacht werd tegen LASK Linz (2-1) en heeft nu zeven punten meer dan Rapid Wien. Wanneer de enig overgebleven concurrent van Salzburg zondag verliest bij SV Ried kan Co Adriaanse de polonaise inzetten.

De scheidend oefenmeester zag zijn ploeg zaterdag voor de vierde keer winnen van LASK Linz, dat het nog aardig spannend wist te maken in de Mozartstad. Het elftal van de legendarische Hans Krankl, die nog altijd in het bezit is van het doelpuntenrecord waar Marc Janko op jaagt, slaagde er bijna in om een opgelopen achterstand weg te poetsen, maar kwam toch tekort. Salzburg is zodoende weer een stapje dichterbij de titel.

In de beginfase van het treffen leek Salzburg nog op een gemakkelijke overwinning af te stevenen. De ploeg van Adriaanse, met Barry Opdam in de basis, begon sterk aan de thuiswedstrijd en opende na elf minuten spelen de score. Vladimir Janocko mocht na dertien minuten spelen aanleggen voor een vrije trap en krulde de bal op schitterende wijze in de kruising. Janko verdubbelde de marge even later met een rake kopbal.

De supporters maakten zich op voor een feestje, maar zagen de doelpuntenproductie stokken. Een kwartier voor tijd bracht Roman Wallner zelfs de spanning terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer op het bord te brengen. De zege van Salzburg (waar Robin Nelisse nog in mocht vallen) dreigde in gevaar te komen, maar dichtbij de gelijkmaker kwamen de gasten niet. In de slotfase had Janko zijn ploeg terug in veilige haven kunnen brengen, maar de spits faalde ditmaal in de afronding.

Ondanks dit slippertje kwam Janko wel weer een stap dichterbij het record van LASK-coach Krankl, die in het seizoen 1977/78 liefst 41 maal het net wist te vinden. Janko staat na zaterdagavond op 39 doelpunten en heeft nog twee wedstrijden om het record te evenaren of zelfs te breken. Salzburg speelt dit seizoen nog uit tegen Sturm Graz (momenteel derde) en thuis tegen SC Rheindorf, de hekkensluiter van de competitie.
Bezig met laden …