Laatst bijgewerkt: 04 nov 2010, 21:58

VfB Stuttgart heeft ook in haar vierde groepswedstrijd van de Europa League geen enkel punt laten liggen. De Bundesliga-club, die in eigen land moeizaam presteert, vertrok uit Getafe met drie punten en een ticket voor de knock out-fase. Het is nog onduidelijk wie de Duitsers zal vergezellen. Odense BK was te sterk voor Young Boys en mengt zich in de strijd om het overige toegangsbewijs.

/

Getafe - VfB Stuttgart 0-3
De voorsprong van de bezoekers in de rust was meer dan verdiend. Getafe speelde niet goed en moest lijdzaam toezien hoe de Duitsers de wedstrijd domineerden. Na een klein half uur spelen was het raak. Na balverlies van Derek Boateng schoot Ciprian Marica de bal achter Óscar Ustari, die niet geheel vrijuit ging: 0-1. Martin Harnik had die Schwaben, die zelf ook veel balverlies leden, vlak voor rust ruimer op voorsprong moeten zetten, maar hij stuitte op Ustari.

Vlak na rust kopte Javier Arizmendi maar net naast het doel van Sven Ulreich. Timo Gebhart maakte na ruim een uur spelen de belangrijke 0-2. Op aangeven van Mauro Camoranesi schoot de vrijstaande Gebhart de bal links in het doel. Een kwartier voor tijd verscheen de 0-3 op het scorebord. Na een voorzet van Arthur Boka werkte Harnik de derde treffer tegen de touwen. Marica kreeg voor een ordinaire ruzie een rode kaart en haalde derhalve niet het eind van de wedstrijd.

Odense BK - Young Boys 2-0
Hans Henrik Andreasen was de gevierde man in het TRE-FOR Park. De middenvelder maakte na twaalf minuten spelen de openingstreffer tegen de Alpenbewoners en na rust was hij opnieuw trefzeker. Doelman Roman Bürki had na een uur spelen geen antwoord op zijn inzet. Young Boys blijft favoriet voor de tweede stek. De Zwitsers hebben drie punten voorsprong op Odense en Getafe.