voetbalzone

Winter baalt na volgend werelddoelpunt Hassli in blessuretijd

Bart Kruyt17 mei 2012, 10:25
Laatst bijgewerkt: 17 mei 2012, 10:25
Advertentie

Aron Winter heeft het geluk dit seizoen niet aan zijn zijde. In de Major League Soccer werd nog geen enkel punt gepakt door Toronto FC, maar de Canadezen bereikten wel de finale van de Amway Canadian Championship, het toernooi waarbij de beste ploeg van Canada aangewezen wordt. Woensdag stond de eerste van de twee finales tegen Vancouver Whitecaps op het programma.

/

Toronto leek aan het zelfvertrouwen te werken, met een overwinning waar zij zo naar snakt. De ploeg van Winter kwam na ruim een uur spelen op voorsprong dankzij een rake kopbal van Ryan Johnson (na een voorzet van Julian de Guzman) en hield de nipte voorsprong vast tot de blessuretijd. De zege leek binnen te zijn, maar Eric Hassli bepaalde anders: de 31-jarige Fransman zorgde met een briljante volley voor de gelijkmaker.

Hassli kreeg een voorzet vanaf links en twijfelde geen seconde. De aanvaller nam de bal in een keer op de slof en zag zijn inzet prachtig binnenvallen, waardoor Toronto en Vancouver in evenwicht de tweede finale ingaan: 1-1. Hassli maakt overigens wel vaker schitterende doelpunten: in juni 2011 gingen de beelden van zijn treffer tegen Seattle Sounders de hele wereld over.

De gelijkmaker van Eric Hassli tegen Toronto FC:

Het doelpunt van Eric Hassli tegen Seattle Sounders uit juni 2011:

Bezig met laden …