voetbalzone

Winteraanwinsten kunnen Inter niet aan zege helpen bij laagvlieger

Peter Nusselder17 jan 2015, 18:50
Laatst bijgewerkt: 17 jan 2015, 18:50
Advertentie

Internazionale moet in de Italiaanse competitie snel weg van de negende plaats als het aan het eind van het seizoen Europees voetbal wil halen, maar zaterdagavond hield de ploeg uit Milaan slechts een punt over aan de uitwedstrijd bij Empoli: beide elftallen wisten niet te scoren.

voetbalzone

Tegen de nummer vijftien van de Serie A, die vorig seizoen naar het hoogste niveau promoveerde, mocht Inter niet mopperen dat het bij rust nog 0-0 was. De thuisploeg had in het eigen Stadio Carlo Castellani het beter van het spel tegen i Nerazzurri; Elseid Hysaj stuitte al vroeg op doelman Samir Handanovic en Hugo Campagnaro voorkwam dat Manuel Pucciarelli kon profiteren van voorbereidend werk van Simone Verdi. Aan de andere kant lieten de bezoekers zich zien via Hernanes, Fredy Guarín en Mauro Icardi, maar gescoord werd er niet in de eerste helft, nadat Daniele Rugani namens Empoli op slag van rust naast kopte.

De ploeg van trainer Roberto Mancini, die Lukas Podolski in de basis had gezet, diende zich na de pauze dus te herstellen. Ook in de tweede helft was het echter Empoli dat veruit het gevaarlijkste team was. De van Bayern München overgekomen Xherdan Shaqiri was op de bank begonnen bij Inter, maar ruim een kwartier voor tijd mocht hij in plaats van Podolski het veld betreden. De Zwitsers international deed wel van zich spreken tijdens de speelminuten die hem gegund waren, maar ook hij wist het net niet te vinden en dus bleef het bij 0-0 in Empoli.

Bezig met laden …